MISTERUL HALUCINANT despre ceea ce a fost zidit în Casa Poporului: “Ceaușescu a ordonat"

| 14 iul, 2014
Edificiul colosal a fost ridicat in Epoca de Aur, iar constructia cladirii a inceput in 1980, cand Nicolae Ceausescu a ordonat, dupa cutremurul din 1977, o reconstruire a orasului. Fiind cel mai mare santier din Romania, aici au lucrat circa 25.000 de oameni cate 24 de ore zilnic, in trei schimburi.
De asemenea, Palatul Parlamentului este sursa celor mai multe povesti cu fantome si legende urbane cu oameni care au fost ziditi de vii in peretii celei mai mari cladiri din Europa. Ion Barladeanu, considerat acum un important artist contemporan roman despre care chiar si postul BBC a facut un documentar, este unul dintre cei care a lucrat la Casa Poporului si stie totul despre una dintre aceste legende, care pare a fi adevarata. De altfel, Ion Barladeanu a fost descoperit intr-o ghena din Capitala, iar de aici drumul catre glorie a fost unul scurt, noteaza cancan.ro.


 


“Au dat de o haina kaki in zid, apoi de omul mort”

 

Cum volumul de munca era unul foarte mare, iar mii de oameni lucrau concomitent, accidentele erau inevitabile. Dupa cum spunea si arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu, aici au fost in jur de 10-15 accidente mortale, dar despre legendele teribile  regretata arhitecta credea nu au o baza reala.

CITEȘTE ȘI: Tainele NĂUCITOARE ale metroului: de ce NU a vrut Ceaușescu stații în Drumul Taberei

“In 1989 eram acolo, a fost si doamna Anca Petrescu, eu am crezut ca era nepoata lui Ceausescu. Doi ani am lucrat acolo, ca paznic. Cand a venit tovarasul Nicolae Ceausescu, eu l-am vazut de o suta de ori, nu i-a placut un zid, el dadea din maini asa, a zis sa fie daramat. Atunci au dat de o haina kaki in zid, apoi au dat de omul mort. El bagase vreo trei oameni in puscarie, era cu trei trese, sergent major. Nu stiu de altii, dar au murit multi acolo”, ne-a spus artistul Ion Barladeanu, care i-a pupat mana celebrei dive Angelina Jolie.

 

Fantomele ca la ele acasa in Casa Poporului

 

Miturile urbane fac referire la o serie de povesti cu fantome. Persoane care au lucrat in Casa Poporului au povestit ca au vazut de mai multe ori stafii care declanseaza alarme, fluiera sau chiar rup sigilii. “Anca” este una dintre fantomele care perturba linistea Palatului Parlamentului, iar multi spun ca ea cere ajutor numai personalului in uniforma, iar martorii care s-au intalnit cu ea povestesc ca are in jur de 20 de ani si ca este imbracata cu o rochie de vara.

CITEȘTE ȘI: Ceauşescu, ucis de blestemul Brâncovenilor

 

Cladirea este bilndata cu tuneluri secrete

CITEȘTE ȘI: CEAUȘESCU. Cum a mutat Ceauşescu un bloc din Alba Iulia, cu locatarii în el!

 

Se stie ca Ceausescu era un om paranoic, iar astfel sub Casa Poporului se ascund zeci de tuneluri secrete, dar si o linie care face legatura cu metroul. La subsol exista si doua “bubuline”, mai exact doua adaposturi antiatomice. Mai in gluma, mai in serios, fiul fostului dictator a declarat in presa ca ce a construit tatal sau in sapte ani nu va fi varuit nici in 20.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ