Misterul întunecat al avionului malaezian continuă. O nouă teorie conspiraţionistă ULUITOARE

| 01 apr, 2014

După marele semn de întrebare iscat de existenţa, la bordul aeronavei zborului dispărut MH370, a unei echipe de 20 de angajaţi ai Freescale Semiconductor – o firma de cipuri electronice care printre altele produce dispozitive radar şi anti-radar – o nouă controversă este adâncită peste weekend.

Una dintre cele mai răspândite teorii conspiraţioniste legate de zborul MH370 este că toată lumea de la bord ar fi sechestrată la baza americană din Diego Garcia, lângă insulele Maldive. La baza americană de acolo sunt prezenţi, conform datelor oficiale, 1600 de soldaţi, precum şi membri ai familiilor acestora.

Teoria nu este nouă, însă recent au apărut noi indicii care ar putea reprezenta dovezi, respectiv o fotografie, despre care se afirmă că ar fi facută pe 18 martie, la zece zile de la dispariţia avionului, de către Philip Wood, un inginer american de la IBM Malaezia, care se afla la bordul avionului dispărut.

Operaţiunile de căutare a rămăşiţelor zborului, dispărut cu trei săptămâni în urmă, n-au reuşit să găsească practic nici o urmă a acestuia.

Bazându-se pe estimări privind cantitatea de combustibil aflată la bord, precum şi date radar din timpul zborului, au apărut teorii conform cărora aeronava a fost dusă la Diego Garcia.

Acum, o ştire apărută pe situl conspiraţionist jimstonefreelance.co, afirmă că inginerul Philip Wood a postat pe internet o poză direct din „închisoarea” în care se află sechestrat, la Diego Garcia, şi că faptul ar fi “confirmat 100% adevărat”. Datele suplimentare, prezente în orice fotografia atribuită lui Wood – aşa numitele informaţii Exif – se potrivesc cu coordonatele bazei Diego Garcia. Fotografia este complet neagră, ca şi cum ar fi fost făcută într-o încăpere întunecată.

După cum se ştie, mult după ce zborul MH370 a fost dat dispărut, celularele pasagerilor sunau, ca şi cum ar fi fost încă în reţea.

Modul în care a fost postată fotografia este explicat la modul următor: Inginerul, care ar fi trimis mesajul, a afirmat că era legat la ochi. Când armata americană te leagă la ochi, acest lucru se face de obicei cu ajutorul unui sac tras peste cap, care nu poate fi scos. Însă, în mod normal, mâinile sunt lăsate libere, scrie epochtimes.com. Astfel că inginerul IBM ar fi avut cum să opereze celularul său iPhone5 (informaţia se potriveşte cu datele Exif), pe care îl avea la el, şi să folosească comenzile vocale pentru a posta mesajul şi poza. Acest lucru ar explica de ce a trimis o poză neagră, ba chiar şi faptul că datele Exif arată că aparatul, probabil setat pe modul automat, a încercat să obţină o poză cât mai luminoasă - deschiderea obiectivului e maximă, timpul de expunere – la fel - iar ISO - la fel.

O altă poveste este cea a coordonatelor de unde ar proveni poza – care sunt şi ele prezente în datele Exif. Acestea nu corespund exact cu cele pe care – de exemplu - le afişează Google Maps ca fiind ale bazei Diego Garcia, dar sunt suficient de apropiate, potrivindu-se cu ceea ce ar afişa un telefon mobil care ar lua poze de pe lanţul de insule.

Imaginea poate fi găsită pe situl menţionat mai sus. Profilul de LinkdIn al lui Philip Wood poate fi găsit la http://www.linkedin.com/pub/philip-wood/3/a46/4a9.

Conform ştirii, imaginea este însoţită de următorul mesaj “Sunt ţinut ostatic de către militari neidentificaţi, după ce zborul meu a fost deturnat. Lucrez pentru IBM şi am reuşit să-mi ascund telefonul în fund în timpul deturnării. Sunt ţinut separat de restul pasagerilor, într-o celulă. Mă numesc Philip Wood. Cred că mi-au dat ceva droguri, nu pot gândi clar”.

Deşi datele Exif ale unei fotografii pot fi schimbate, povestea nu poate fi considerată complet necredibilă, din mai multe motive:

Nu se ştie nici acum ce s-a întâmplat cu zborul.

Celularele pasagerilor au rămas în reţea mult după dispariţie.

Inginerul se afla într-adevăr la bord şi avea un iPhone5.

Dispariţia aeronavei rămâne extrem de misterioasă.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ