Misterul oraşului Braşov. Lacul cu APĂ SĂRATĂ de sub Tâmpa

| 21 mar, 2014

Tunelul si lacul de sub Tampa reprezinta una dintre legendele romanesti, cunoscute de catre toti cei care locuiesc in preajma muntelui.

Chiar daca astazi pare a fi o legenda, demult in trecut, in timpul anilor 1940, autoritatile si-au dorit sa construiasca sub Tampa un tunel care sa faca legatura intre orasul vechi si Valea Cetatii, unul dintre cartierele orasului Brasov. Cu toate acestea, ideea construirii tunelului a fost curmata de planurile de razboi ale tarii noastre.

In anul 1979, autoritatile au considerat iarasi necesara ideea construirii tunelului, deservind interesele cartierului Racadau. Chiar si asa, constienti de importanta tunelului, autoritatile au stopat lucrarile pentru a doua oara intrucat legenda spune ca in interiorul muntelui ar exista un lac cu apa sarata, fapt care ar fi putut pune in pericol siguranta intregului oras. Odata strapunsa roca muntelui, atunci din interiorul sau ar fi putut napusti suvoaie imense de apa care nu ar fi putut avea nicio opreliste.

De-a lungul anilor s-au realizat numeroase cercetari, insa din studiile de specialitate nu a putut fi demonstrata existenta lacului cu apa sarata. Insa, legenda continua si astazi, fiind la fel de vie printre localnici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ