Mitropolitul Ardealului ar fi declarat la DNA că unele părți din cartea lui Gigi Becali au fost scrise de călugări

| 12 iul, 10:57

Cazul scriitorilor din penitenciare a reintrat luni în atenția publică, prin audierea la DNA a Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. Acesta a fost chemat să dea declarații în fața procurorilor anticorupție în condițiile în care este cel care a autentificat caracterul științific al unei cărți scrisă de Gigi Becali.

După audieri, avocatul Mitropolitului Ardealului a declarat că ÎPS nu a avizat cartea lui Gigi Becali, ci a dat doar o binecuvântare pentru scrierea ei, precizând că în schimb nu a primit bani sau donații de la omul de afaceri.

De asemenea, avocatul Daniel Ionașcu a precizat că textul cărții a aparţinut călugărilor de la Muntele Athos, în condițiile în care Gigi Becali a susțint că el și-a scris toate cărțile de pe irma cărora a obținut o reducere a pedepsei, informează Libertatea.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor nu au făcut nici o încercare de a verifica autenticitatea celor cinci cărți scrise de Becali.

“Normele legale în vigoare nu impun în sarcina Administrației Naționale a Penitenciarelor obligația de a verifica dacă lucrările elaborate de o persoană custodiată au fost scrise de mână sau tehnoredactate”, au declarat reprezentanții instituției pentru sursa citată.

În fața anchetatorilor, ÎPS Laurențiu Streza s-a ferit să admită că l-ar cunoaște foarte bine pe Gigi Becali, însă a recunoscut că s-a întâlnit cu acesta în penitenciar, în timpul uneia dintre vizitele frecvente pe care Mitropolitul le face în închisori.

Potrivit Libertatea, chair șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, ar fi fost într-o audiență în celula lui Becali. Reprezentanții instituției au recunoscut acest lucru, precizând că “prin natura funcției, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor poate intra în contact cu persoanele custodiate în vederea soluționării unor aspecte reclamate, cu respectarea normelor legale în vigoare”.

ÎPS Laurențiu Streza nu este singurul prelat care apare pe liste oficiale că a coordonat lucrări științifice ale unor deținuți.

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, a intervenit în trecut pentru un coleg de breaslă, girând cartea unui preot condamnat pentru trafic de etnobotanice.

Și părintele Mihai Himcinschi a garantat pentru un hoț de bancă din Cluj, condamnat la 3 ani pentru furt, cunoscut și pentru bișnița cu mașini second hand aduse din străinătate.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ