Mituri despre toxiinfecţia alimentară

| 31 oct, 2013

Ştiţi cum trebuie să procedaţi pentru a vă proteja de intoxicaţiile alimentare?

Potrivit studiilor, 82% din populaţia Statelor Unite susţine că prepară mâncarea în conditii de maximă siguranţă, şi cu toate acestea aproximativ 80% din populaţia acestei ţări suferă cel puţin o dată de intoxicaţie alimentară într-un an.De la salmonella, la E.coli şi listeria, intoxicaţia alimentară poate afecta orice persoană.

Aceste focare de infectie pot fi prevenite prin adoptarea unei igiene corporale corespunzatoare, dar si prin preparea alimentelor in conditii de siguranta, fapt ce presupune: vesela, tacamuri curate, spalarea mainilor si a produselor alimentare ce urmeaza sa fie gatite.

Experti in domeniul sanitar si alimentar avertizeaza oamenii asupra miturilor existente si ofera sfaturi pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare.

Mit: Principala cauza a intoxicatiilor alimentare este maioneza.

Adevar: Atata timp cat o maioneza este consumata inainte de expirarea termenului de valabilitatea, aceasta nu conduce la aparitia intoxicatiilor alimentare. Potrivit specialistilor, produsele alimentare care contin o cantitate ridicata de proteine si care sunt depozitate la temperaturi ridicate favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Din punct de vedere comercial maioneza este preparata in conditii de siguranta!

Maioneza creste riscul aparitiei intoxicatiilor alimentare atunci cand este consumata in combinatie cu alte produse alimentare, cum ar fi: paste, cartofi, oua, pui sau ton. Din aceasta cauza, se recomanda ca aceste preparate alimentare sa fie depozitate la temperaturi cat mai joase, eliminand riscul dezvoltarii bacteriilor.

Mit: Spalatul mainilor reprezinta regula nr. 1 inainte de a incepe prepararea alimentelor.

Adevar: Igiena mainilor trebuie realizata in mod corespunzator de mai multe ori pe zi, astfel, trebuie sa va spalati pe maini: inainte si dupa masa, dupa folosirea baii, dupa ce ati schimbat scutece, dupa ce v-ati jucat cu animalul de companie etc.

Igiena corecta a mainilor presupune folosirea apei calde, a sapului si a unui prosop curat de hartie sau din material textil; spalarea trebuie sa se desfasoare cel putin 20 de secunde, timp in care trebuie sa va curatati pana la incheietura mainii, dar si intre degete si sub unghii.

Mit: Ouale fierte sau prajite pot fi consumate in conditii de siguranta.

Adevar: Pentru a nu conduce la aparitia intoxicatiilor alimentare, se recomanda consumarea oualor pregatite prin fierbere; astfel, albusul trebuie sa fie complet fiert, iar galbenusul trebuie sa aibe o compozitie consistenta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ