Moțiunea ACL, mostră de tupeu

| 14 sep, 2014

După ce Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care le permite aleșilor locali să îşi aleagă partidul din care să facă parte pentru a pune capăt blocajelor instituționale de la nivelul administrației locale și județene, liderii ACL au lansat o întreagă campanie de manipulare prin care susțin că executivul pregătește fraudarea alegerilor.

În acest sens, pentru a fi cât mai credibili și a da o notă de dramatism unui act normativ care are ca scop stoparea crizei instituționale de la nivel local, liberlii și democrat-liberalii au organizat la sfârșitul lunii chiar și o acțiune de protest la care au participat doar câteva sute de persoane. Mai mult, liderii ACL au trimis scisori deschise către ambasadele UE și SUA și au sesizat Comisia de la Veneția. Rezultatul acestei acțiuni nesăbuite din partea opoziției a fost denigrarea imaginea țării noastre.

După ce au amenințat cu acțiuni mai consistente, PNL și PDL au depus, vineri, o moțiune de cenzură la adresa guvernului condus de Victor Ponta, acuzând că prin promovarea unor proiecte de lege, cabinetul urmărește fraudarea alegerilor prezidențiale. Moțiunea de cenzură înaintată de liberali și democrat-liberali reprezintă doar o încercare eșuată de a distrage atenția de la haosul creat în administrația publică locală prin formarea ACL, care ignoră votul cetățenilor din 2012.

De altfel, moțiunea de cenzură depusă recent de liberali și democrat-liberali nu este decât o nouă mostră de ipocrizie în condițiile în care acuză traseismul politic, în timp ce la nivel local recurg la practici ilegale pentru a-l încuraja. În acest sens, cel mai recent exemplu este cel al primarului orașului Rădăuți, Aurel Olărean, membru al PDL, care a fost reținut recent de către DNA ca urmare a șantajării unui consilier local. Mai exact, primarul democrat-liberal a constrâns un consilier local pentru a vota un proiect privind un onorariu de 65.000 de EURO pentru un avocat și să se înscrie în partidul din care face parte edilul sucevean.

În urma acțiunilor de la nivel național ale liderilor ACL se dovedește că există o mare discrepanță între vorbe și fapte. Dacă la întrunirile de partid și în fața presei, liberalii și democrat-liberalii atacă guvernul și susțin că ordonanța de urgență care le permite aleșilor locali să îşi aleagă alt partid decât cel pe lista căror au fost aleși, în teritoriu ACL forțează racolări chiar și prin comiterea unor fapte penale. De altfel, Klaus Iohnnis a declarat în repetate rânduri că în cazul în care va fi ales președinte al României va forța crearea unei noi majorități parlamentare care nu se poate face decât prin migrația politică a parlamentarilor pentru a demite actualul cabinet.

Moțiunea de cenzură arată o dată în plus standardele duble cu care operează Opoziția –  pe de o parte condamnă migrația, iar pe de altă parte o încurajeză prin fapte penale. Prin depunerea moțiunii de cenzură, Opoziția nu dorește decât să atragă atenția electoratului, însă Klaus Iohannis și aliații săi nu fac decât să se discrediteze în fața alegătorilor care doresc proiecte concrete pentru creșterea nivelului de trai și nu acțiuni nesăbuite. În loc să vină cu proiecte constructive pe agenda Parlamentului sau să sprijine agenda guvernamentală pentru adoptarea proiectelor importante pentru interesul național, liderii ACL nu fac decât să creeze o stare de instabilitate dăunătoare țării noastre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ