Camera Deputaților A RESPINS MOȚIUNEA simplă "PSD dăunează grav sănătății"

| 11 oct, 09:29

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă intitulată "PSD dăunează grav sănătății", inițiată de PNL, USR și PMP.

UPDATE S-au înregistrat 97 de voturi pentru, 149 împotrivă și 19 abțineri. Moțiunea a fost dezbătută marți în plenul Camerei Deputaților.

Semnatarii moțiunii i-au solicitat premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătății, având în vedere "criza vaccinurilor", "birocrația care sufocă România și ia din banii pacienților", nefinalizarea construcției de spitale, "farsa salariilor ca afară".

"Suntem în a noua lună de guvernare PSD — ALDE și putem constata, fără prea mare efort, că nu s-au realizat nici măcar 1% dintre promisiunile formulate în campania electorală. (...) Domeniul sănătății nu este unul care să mai permită experimente. Experimentele nefaste ale actualului ministru, care, prin prestația sa, a adus în colaps sistemul de sănătate, trebuie stopate. (...) Minima responsabilitate politică ne spune că la dezastrul lăsat în urmă de domnul Bodog, în cele nouă luni de mandat, acesta ar fi trebuit să își dea demisia și să plece singur", au susținut deputații PNL, USR și PMP.

UPDATE Deputații au dezbătut marți moţiunea intitulată "PSD dăunează grav sănătăţii", aceasta urmând să fie votată miercuri.

Semnatarii moțiunii îi cer premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, fiind invocate criza vaccinurilor, nefinalizarea construcţiei unor spitale sau "farsa salariilor ca afară", şi spun că mandatul lui Bodog a fost caracterizat de ezitări, de amânări şi de o lipsă totală de decizie.

Iniţiatorii moţiunii "PSD dăunează grav sănătăţii" arată că problemele sistemului public de sănătate din România sunt atât de multe încât nu ar ajunge o săptămână pentru a fi dezbătute în plen şi arată că, din acest motiv, moţiunea vizează anumite probleme urgente care au nevoie soluţii imediate, probleme pe care Guvernul şi le-a asumat prin programul de guvernare şi pe care "nu are nicio intenţie să le rezolve".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ