MONICA IACOB RIDZI la un pas de închisoare

| 16 feb, 08:23

Completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție va da azi sentința finală în cazul fostului ministru al Tineretului și Sportului după ce pe 9 februarie au decis să amâne pronunțarea pentru 16 februarie.

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta a fost atacată apoi la Completul de 5 judecători.

Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

Monica Iacob Ridzi a mai primit si alte pedepse in acelasi dosar, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, respectiv 3 ani pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, Monicai Iacob Ridzi ii sunt interzise unele drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

De asemenea, apartamentul din Petrosani si un teren intravilan ale Monicai Iacob Ridzi, precum si jumatate dintr-o casa pe care o detine in coparticipatie, au fost mentinute sub sechestru de judecatorii ICCJ care l-au condamnat, luni, pe fostul ministru la cinci ani de inchisoare cu executare.

Citeşte şi: Un al 13-lea ministru ar putea ajunge în spatele gratiilor. Mâine, un alt fost ministru își primește sentința

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ