Monica Macovei a ÎNCĂLCAT LEGEA! Are legătură cu finanțarea campaniei prezidențiale

| 29 ian, 18:57

Autoritatea Electorală Permanentă a dat publicităţii rapoartele de control al finanţării campaniei prezidenţiale de anul trecut.

În cazul candidatului independent Monica Macovei, AEP a constatat încălcarea prevederii conform căreia ”cheltuielile privitoare la realizarea materialelor de propagandă electorală sunt suportate exclusiv de beneficiarii acestora - candidaţi independenţi, partide politice sau alianţe politice ori electorale”.

În plus, Macovei nu a declarat la AEP prin intermediul mandatarului financiar, în termenul legal de cinci zile lucrătoare, primirea donaţiilor de la persoane fizice sau juridice în timpul campaniei electorale.

Conform sursei citate, un alt articol de lege încălcat de Macovei priveşte faptul că la primirea donaţiei era obligatorie verificarea şi înregistrarea identităţii donatorului, indiferent de caracterul public sau confidenţial al acesteia.

Europarlamentarul a fost sancţionat cu amendă între 5.000 lei şi 25.000 lei şi cu confiscarea sumelor care au făcut obiectul încălcării legii finanţării partidelor şi campaniilor electorale.

Citeşte şi: De unde au bani partidele pentru campaniile electorale. ANALIZĂ

Tag-uri: AEP, monica macovei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 14:25
dorinpreutescu @yahoo.com
sorinelu
Daca nicin ea care se crede mare jurista nu stie si nu intelege legea,ce poti sa mai zici?
29 ian, 20:44
baseccu,criminalul de romani
golanca betiva si securista
URATA SI DERBEDOAICA PERDELISTA ,IENICERA HOTULUI DE VAPOARE,A INCALCAT LEGEA DIVINA CA S-A NASCUT INTR-O HAZNA,
DIN FUNDUL CURTII DIN SATUL MACOVINEANU DE PARLITI.
HUO,CAZATURA CU TRESE PA SANII FLOSCAITI.LA OSUAR IN FORMOL
29 ian, 19:16
liviuioan
--HALALA--
Diferenta dintre--a verifica si a fi verificat--obisnuinta bat-o vina . Cand nu te pricepi , chemi un specialist care nu sta cu-4 cuburi in plutire sub nas. Daca nu--poate te ajuta--OANA ZAVORANU--gaseste ea un--motociclist .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ