Monica Macovei cere demisia ministrului Bogdan Aurescu

| 11 mar, 14:41

Bogdan Aurescu a comis „o gafă diplomatică fără precedent” și trebuie să demisioneze de la șefia Ministerului de Externe, spune Monica Macovei. Mai mult, „realizarea acestei broșuri este un festivism gratuit și ridicol”, este de părere fostul ministru, invocând imaginile cu Nicolae Ceaușescu publicate în broșură.

„Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a comis o gafă diplomatică fără precedent. A oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei. Dincolo de această rușinoasă eroare, broșura editată de Agerpres este în sine o gafă diplomatică. Între coperțile sale, cei 135 de ani de relații diplomatice româno-germane debutează în 1971, iar primele pagini prezintă imagini cu dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, cu aerul deplinei normalități”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei.

Citește și:  Ponta, despre gafa de la Ministerul de Externe: Cine a greşit, plăteşte

„Realizarea acestei broșuri este un festivism gratuit și ridicol. Din cei 135 de ani invocați în broșură, mulți sunt greu de celebrat, din cauza războaielor mondiale, divizării Germaniei și dictaturilor care au subjugat cele două state. O relație diplomatică modernă între România și Germania, țări aflate într-un punct maxim al colaborării politice și economice, nu are nevoie să recupereze festivist istoria dictaturilor de dinainte de 1989”, se mai arată îm mesaj.

„M10 consideră că domnul Aurescu a dat dovadă de o gravă lipsă de profesionalism dacă a oferit broșura fără să o parcurgă înainte, sau de o la fel de gravă lipsă de discernământ dacă, după ce a parcurs-o, a acceptat să o ofere omologului său german. Imaginea pe care a oferit-o lumii întregi este cea a unui sistem diplomatic neprofesionist și incapabil să se desprindă de epoca Ceaușescu. Cerem așadar demisia de onoare a ministrului Aurescu și sancționarea tuturor celor care, la Agerpres și în cadrul MAE, au cheltuit banul public concepând și promovând această broșură rușinoasă”, se mai arată într-un mesaj comun semnat de Monica Macovei și Adrian Papahagi.

Citește și: DEMISIE la MAE. S-a găsit vinovatul în cazul gafei diplomatice

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ