Monica Macovei, despre justiţie: Avem judecători care acum 5-6 ani dădeau achitări, iar acum dau cu executare

| 25 iul, 2014

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri, la Şcoala de vară de la Sighet, că justiţia din România se află pe 'drumul cel bun'.

"Suntem în situaţia în care omul face diferenţa. Nu e tot sistemul judiciar la fel, nu peste tot DNA lucrează la fel. Filiala Constanţa DNA s-a vorbit despre ea că a făcut ceva? Cu tot ce s-a întâmplat cu plajele, cu terenurile, e altă ţară. Depinde de oameni, depinde cum e omul. Depinde cum eşti. Eu am fost aşa, alţii altfel. Repet: oamenii sunt foarte importanţi. N-am ajuns în stadiul, din păcate, în care toată justiţia să fie reformată şi să ştim că ireversibil acesta e drumul, dar suntem pe drumul cel bun', a afirmat Monica Macovei.

Citeşte şi: În ce film joacă MONICA MACOVEI? Europarlamentarul cu un picior afară din PDL


Europarlamentarul democrat-liberal a subliniat că există o schimbare radicală în justiţie care deja a fost semnalată de cetăţeni prin ultimele condamnări din lumea politică şi a fotbalului.

'Sunt tot mai mulţi procurori curajoşi care s-au obişnuit cu ideea în cazul unor politicieni, şi nu le mai pasă, adică nu au teama lor, cu judecători curajoşi care acum 5-6 ani ani dădeau achitări după care dădeau condamnări cu suspendare, iar acum dau cu executare. Acum vedem o evoluţie. Suntem pe drumul cel bun, şi nici nu se putea peste noapte ca tot sistemul din justiţie să se schimbe. Problema este să fim tot mai mulţi (...), problema este să nu se zică stop! Să nu se zică de la toamnă, şi îmi aduc aminte de ce a zis Ponta despre alegeri. A zis Ponta: 'dacă nu câştigăm preşedinţia, scapă cine poate'. Aste e clar că dacă câştigă, scăpăm toţi. Asta înseamnă că ce fac? Schimbă oamenii!', a susţinut Monica Macovei.

Ea i-a încurajat pe tineri să privească viitorul cu optimism şi să lupte pentru idealul dorit.

'O să vă spun şi ceva despre oameni cu un citat din Mark Twain: unii se adaptează după mediul înconjurător, alţii vor să schimbe lumea înconjurătoare după ei. Cei din a doua categorie sunt cei care schimbă lumea (...), un om care are puterea să schimbe lumea după cum crede el că e bine. Noi trebuie să luptăm, toţi din sala asta să schimbăm lumea în bine. Atunci trebuie să gândesc: asta pot să fac. Asta vreau să fac şi pot să merg şi mai departe', a afirmat Monica Macovei.

Cursurile Şcolii de vară a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, aflate la a XVII-a ediţie, sunt organizate de Fundaţia Academia Civică în colaborare cu Fundaţia Konrad Adenaeur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ