Monica Macovei îl învinge în instanţă pe Dan Şova

| 06 ian, 13:01

Monica Macovei anunţă că a câştigat procesul în care l-a dat în jduecată pe Dan Şova, care a făcut afirmaţii privind legătura dintre tatăl ei şi Securitatea.

Curtea de Apel București a decis că Dan Șova a mințit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost “general de securitate” și “șeful Securității Giurgiu”.

Și Tribunalul București a decis că Șova a mințit când a făcut aceste acuzații mincinoase în legătură cu tatăl meu și a admis, în octombrie 2013, acțiunea depusă de mine și de mama mea prin care îi solicitam dovezi lui Șova. Dar Dan Șova nu a avut și nu are nicio dovadă, a mințit cu bună știință.

Hotărârea din decembrie 2014 a Curții de Apel din București este definitivă și executorie. O voi executa”, a anunţat Monica Macovei.

În septembrie 2012, Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova, pentru afirmaţii la adresa tatălui ei, Vasile R. Gherghescu.

În cadrul mai multor emisiuni televizate, senatorul PSD Dan Sova a afirmat că tatăl europarlamentarului Monica Macovei, Vasile R.Gherghescu, ar fi fost „general de securitate” şi „şeful securităţii Giurgiu”.

În acţiunea depusă la Tribunalul Bucureşti, Monica Macovei i-a solicitat lui Dan Şova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut afirmaţiile, să publice hotărârea în 4 ziare naţionale şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

În plângerea depusă împotriva lui Dan Şova, Monica Macovei susţinea că singura legătură profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcţia de pedagog în această localitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ