Monica Macovei luptă cu imunitatea doar când nu mai contează pentru Traian Băsescu

| 12 oct, 2014

După ce zece ani s-a făcut scut în jurul lui Traian Băsescu pentru a-l proteja de responsabilitățile ce decurg din faptele comise sau forțarea limitelor constituționale, Monica Macovei îi propune acum șefului statului să inițieze organizarea unui referendum care să urmărească eliminarea imunității demnitarilor.

Monica Macovei candidat. Mai exact, la sfârșitul lunii septembrie fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, i-a solicitat lui Traian Băsescu organizarea unui referendum care să aibă ca temă eliminarea imunității parlamentarilor, miniștrilor și șefului statului. Astfel, europarlamentarul dorește ca imunitatea să se rezume doar la declarațiile politice.

Monica Macovei candidat. De la solicitarea fostului membru PDL au trecut 12 zile iar șeful statului nu a dat niciun semn că ar da curs unei asemenea propuneri. Recent, după izbucnirea scandalului legat de dosarul Microsoft, Monica Macovei și-a adus aminte de solicitare și i-a cerut din nou liderului de la Cotroceni să inițieze referendumul pentru eliminarea imunității demnitarilor. „Solicit din nou Preşedintelui României să iniţieze un referendum cu o singură întrebare: "Sunteţi de acord ca parlamentarii, miniştrii – foşti sau actuali – şi Preşedintele României să nu mai beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepţia opiniilor politice? (...) Dacă preşedintele doreşte să scăpam de mafia transpartinică care rânjeşte dintre coperţile dosarelor Microsoft şi EADS şi din plenul Parlamentului, atunci trebuie să luptăm cu cauzele, nu cu efectele. Iar una din cauze este imunitatea. Cât timp parlamentarii, miniştrii şi preşedintele României, oricare ar fi el, vor beneficia de imunitate în faţa justiţiei, nu vor renunţa să fure din bugetul ţării, adică din buzunarul oamenilor“, a afirmat Monica Macovei.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Monica Macovei candidat. Solicitarea europarlamentarului afiliat PPE vine după ce ani în șir a pozat în politicianul incoruptibil și justițiar în timp ce actualul șef al statului forța limitele Constituției cu ajutorul PDL. În cei 10 ani de mandat în care Traian Băsescu a făcut cam ce a dorit cu Legea Supremă, Monica Macovei nu numai că a ignorat abaterile șefului statului dar a fost unul dintre principalii partizani ai regimului. În ciuda suspiciunilor ce existau cu privire la implicarea liderului de la Cotroceni în dosare dubioase, Monica Macovei nu a solicitat ca șeful statului să își piardă imunitatea ci i-a luat apărarea ore de câte ori a avut ocazia.

Monica Macovei candidat. În acest an, când mai mult ca niciodată au fost furnizate probe importante privind implicarea în fapte ilegale ale lui Traian Băsescu în cazul de trafic de influență al propriului său frate sau în dosarul Nana, fostul ministru al Justiției nu a catadicsit să solicite șefului statului să renunțe la imunitate și să se pună la dispoziția procurorilor. Monica Macovei nu a solicitat până la intrarea în cursa prezidențială organizarea unui referendum privind eliminarea imunității demnitarilor. De altfel, solicitarea nu are decât scopuri electorale. Fosta favorită a liderului de la Cotroceni a copiat modelul Băsescu crezând că dacă va propune organizarea unui referendum în timpul campaniei îi va mări șansele de a intra în turul doi de scrutin pentru a-l învinge pe Victor Ponta. Stăruința cu care Macovei insistă în organizarea referendumului arată o dată în plus ipocrizia de care dă dovadă candidata independentă care ani de zile la protejat pe Traian Băsescu de consecințele propriilor fapte. Cum mandatul lui Traian Băsescu va expira în curând, actualul șef al statului nu se va mai putea ascunde la nesfârșit de Justiție, nemaifiind protejat de imunitate.

Citeşte şi: SIGLA MONICA MACOVEI. La cinstiții lui Băsescu furtul se numește coincidență

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ