Monica Macovei: "Nu trebuie reluat votul în cazul Șova în Senat"

| 27 mai, 17:01

Monica Macovei a declarat, miercuri, că votul în cazul senatorului Dan Șova, din Senat, de ridicare a imunității parlamentare, nu trebuie reluat.

"Abuzurile continuă în Senat. Iar plimbarea unui "raport" de la un for la altul este ridicolă, arată fuga de răspundere și este o nouă modalitate de a-l scăpa pe senatorul PSD Dan Șova de justiție. Nu trebuie reluat votul în cazul Șova în Senat. Curtea Constituțională nu a cerut acest lucru, PSD minte când susține asta. Curtea Constituțională a stabilit că "Senatul atribuie rezultatului votului un alt efect juridic decât cel pe care îl prevede Constituția". Adică, a fost interpretat ilegal votul. Tot ce trebuie să facă Senatul este să constate că cvorumul pentru aprobarea cererii de reținere și arestare a senatorului PSD Dan Șova a fost îndeplinit, că rezultatul votului este pentru aprobarea cererii procurorilor și să emită o hotărâre în acest sens", susține Monica Macovei, printr-o postare de miercuri de pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Senatul va relua votul în cazul DAN ŞOVA

Senatorii din Comisia Juridică au decis reluarea votului în cazul lui Dan Șova. Două luni şi jumătate au trecut de când DNA a cerut arestarea preventivă pentru senatorul Şova. Inițial, comisia şi-a mai dat răgaz până săptămâna viitoare pentru a-şi spune punctul de vedere în controversatul caz, dar decizia a fost luată astăzi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ