Monica Macovei solicită EXCLUDEREA lui Victor Ponta din Baroul București

| 13 ian, 17:27

Europarlamentarul Monica Macovei i-a solicitat, marți, avocatului Ion Ilie-Iordăchescu, decanul Baroului București, excluderea premierului Victor Ponta din Baroul București, arătând că renunțarea acestuia la titlul de doctor în drept ar anula diploma pe baza căruia a fost primit fără examen în avocatură.

"Decizia domnului Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea 51/1995. O persoană fără diplomă de doctor în drept nu poate fi primită în profesia de avocat fără examen de admitere, așa încât calitatea de avocat a domnului Ponta a încetat", afirmă Macovei în scrisoarea menționată.

Totodată, în comunicatul de presă remis marţi și care însoțește scrisoarea Monicăi Macovei, europarlamentarul precizează că, dacă Ponta dorește să fie avocat, trebuie să dea examen și să parcurgă toate căile de pregătire, "ca orice alt candidat".

"Ponta nu poate renunța la titlul de 'doctor' fără să piardă titlul de conferențiar, fără să fie exclus din profesia de avocat și fără să returneze banii câștigați prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat", a adăugat Macovei.

Citeşte şi: Cum va afecta renunţarea la doctorat cariera politică a lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 09:10
Adam
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
13 ian, 22:31
tyrex
Auzi kurva alcoolista si komisar de politie komunist, tu chiar nu mai ai nici o umbra de bun simt? Pe unde ai umblat numai porcarii si nenorociri ai facut, ai vandut si ponegrit tara ca ultima taratura, ai minkat kakat peste tot numai si numai sa te bage cineva in seama. Esti prea proasta si urata ca moartea centurista drakului nu esti buna nici de sters pe jos vipera turbata. Musti in stanga si in dreapta pina ti-or sari dintii aia falsi din gura ca oricum de Jilava nu scapi putoare.Dispari in mata odata ca esti pur si simplu mizerabila cand deschizi gura sau apari undeva in public. Esti imgainea vie a tot ce e mai josnic si mai murdar, o voma politica si un rebut uman.
13 ian, 18:42
liviuioan
MI.SA DUS BUHUL
Poreclita--ROBERTA ANASTASE de BRUXELLES un fel de varza speciala cultivata de ADRIAN VIDEANU la MONACO---cu credibilitatea praf dupa gogomaniile rostite in plen despre furtul la referendum si prostiile spuse despre MARTIN SCHULTZ-- fara sprijinul ELENEI BASESCU ( OARE ARE LUAT EXAMENUL DE CAPACITATE----- daca era europarlamentar PSD , CE MAI FACEA vlaston DIN EA ) si a madamei REDING ( sa citesti turnatoriile lui M MONICA--sa tot faci MCV )--tulbura apele in politichia romaneasca , poate o pune cineva--PORTAR ori PAZNIC .Apropo---trecutul de PROCUROR COMUNIST--te recomanda astazi in 2015 --sa fii ministru ceva ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ