Monica Macovei solicită MEN verificarea tezelor de masterat și de doctorat ale demnitarilor

| 16 dec, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei solicită Ministerului Educației Naționale și instituțiilor de învățământ superior să verifice lucrările de masterat și de doctorat ale demnitarilor și să le anuleze pe cele plagiate.

"Renunțarea lui Ponta la titlul de doctor 'în plagiat' nu șterge rușinea României de a avea un premier plagiator și nici nu închide subiectul titlurilor de doctor obținute fraudulos. Solicit Ministerului Educației și instituțiilor de învățământ superior să verifice lucrările de masterat și de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului și ai Parlamentului, și să le anuleze pe cele plagiate", afirmă Monica Macovei.

Premierul Victor Ponta i-a scris marți rectorului Universității București, Mircea Dumitru, pentru a-l anunța că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003. El a precizat în scrisoarea făcută publică pe pagina sa de facebook că, după ce va părăsi viața politică, își dorește să inițieze un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Citește și: Victor Ponta renunţă la doctorat. Anunţul a fost făcut pe Facebook

"Am primit scrisoarea dumneavoastră prin care ne aduceți la cunoștință că ați renunțat la titlul de doctor în drept. Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastră și buna credință cu care acum luați în considerarea demersul UB și decizia Comisiei de etică din 2012. Suntem întru-totul de acord cu aprecierile dumneavoastră referitor la domeniul educației ca domeniu fundamental și esențial pentru viitorul nostru ca societate europeană", a afirmat Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București în scrisoare.

El a precizat că Universitatea din București va face întotdeauna tot ce îi stă în putință pentru a asigura educație și cercetare științifică de calitate.

"Cu privire la renunțarea la titlu de doctor în drept ce v-a fost acordat în 2003 vă anunțăm că Universitatea din București va întreprinde toate demersurile legale necesare în acord cu solicitarea dumneavoastră", a mai scris rectorul Universității din București.

Scrisoarea este "spre știința" ministrului Educației și Cercetării, Sorin Câmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
16 dec, 2014
ion
postul de conferentiar universitar
ponta trebuie sa renunte si la postul de conf. unv. pe care l-a dobandit pentru ca s-a consideart ca este doctor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ