Monica Macovei îl felicită pe preşedintele Republicii Moldova: A devenit simbolul celor care vor libertate

| 15 ian, 19:52

Europarlamentarul Monica Macovei îl felicită pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ''care a rezistat tuturor presiunilor și nu l-a numit pe oligarhul Plahotniuc candidat de prim-ministru'', și spune că șeful statului moldovean a devenit ''în câteva ore simbolul celor care vor libertate și vor drumul european''.

"Ce vedem la Chișinău în ultimele zile este o bătălie politică foarte dură pentru preluarea puterii. Este bătălia despre pe mâna cui intră țara: pe mâna oligarhilor, a mafiei, a rușilor sau pe mâna unor politicieni care încă se mai uită spre Uniunea Europeană și spre libertate. Îl admir și îl felicit pe președintele Timofti care a rezistat tuturor presiunilor și nu l-a numit pe oligarhul Plahotniuc candidat de prim-ministru. În câteva ore, presedintele Timofti a devenit simbolul celor care vor libertate și vor drumul european. Poziția președintelui Timofti a fost foarte puternică și este lăudabilă. Îl încurajez să meargă înainte. Președintele Timofti a ales între a-și risca un eventual nou mandat și soarta țării", afirmă Macovei, potrivit Agerpres.

Ea pledează pentru un guvern pe baza voturilor date la ultimele alegeri parlamentare, ''care înseamnă un guvern pro-european'', și atrage atenția că alegerile anticipate înseamnă instabilitate politică și economică.

''Nimeni nu știe cu cine să negocieze, investitorii stau de o parte, iar instituțiile internaționale care ar putea finanța Republica Moldova nu au un Guvern cu care să discute. În plus, noile partide, cum este, de pildă, partidul doamnei Maia Sandu, încă nu s-au format. Pentru independența Republicii Moldova și pentru a nu fi lăsată pe mâna rușilor și a oligarhilor, nu sunt bune alegeri anticipate acum. Președintele Timofti a fost patriot, poate găsim patrioți și în Parlamentul Republicii Moldova. Asta îmi doresc", adaugă Macovei.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorității parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcția de premier, informează Unimedia și Radio Chișinău.

Timofti a motivat acceptarea noului candidat al majorității prin faptul că situația s-a schimbat de joi seara, când mai mulți semnatari ai declarației de susținere a unui eventual candidat la funcția de premier din partea majorității declarate au anunțat că-și retrag semnăturile dacă Partidul Democrat (PDM) va insista asupra candidaturii lui Vlad Plahotniuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ