MONICA MACOVEI vrea să candideze la prezidenţiale

| 21 iul, 2014

Alegeri Prezidentiale 2014. Monica Macovei cere să fie inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale.

Eurodeputatul PDL susține că  "indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat ". În acest nou context al alianței dintre PNL și PDL, spune Monica Macovei, ”am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”.

Candidati presedintie 2014. Monica Macovei a declarat pentru România liberă că “procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale” și că “extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câștiga alegerile”. Fosta ministră a Justiției a mai adăugat că «în acest moment nu este inclusă » în sondajele pe baza cărora urmează să fie selectat prezidențiabiliul comun al PDL și PNL.

Citeşte şi: PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

Macovei crede că « dreapta » trebuie să aibă « un candidat care să răspundă așteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar și ale celor care sunt dezamăgiți și nu votează ». Eurodeputata PDL declară că « electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic».

Prezidentiale 2014. Macovei a mai declarat pentru România liberă că are « capacitatea și determinarea deja demonstrate » pentru « a garanta îndeplinirea acestor obiective » și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în « măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale ».

Cu doar o săptămână înaintea congreselor anunțate de PNL și PDL pentru 26 iulie, unde cele două partide se pregătesc să încheie procedura unificării, lucrurile se precipită în ambele partide. La Congresul de la sfârșitul săptămânii viitoare urmează să se adopte statutul viitorului mare partid de dreapta și protocolul politic de unificare. În vreme ce liberalii încă nu s-au decis asupra candidatului pe care îl propun pentru prezidențialele de la finele acestui an, PDL îl susține pe Cătălin Predoiu, care a fost desemnat în urma alegerilor interne din partid.

Citeşte şi: Sondaj intern al PNL: Klaus Iohannis îl învinge pe Crin Antonescu în lupta pentru Cotroceni

Monica Macovei candidat. Monica Macovei susține însă că acum avem de-a face cu « o nouă realitate », sugerând că întreg procesul pentru nominalizarea prezidențiabilului dreptei unite ar trebui resetat. Astfel, o eventuală reevaluare a celor care se pot bate cu Victor Ponta la scrutinul prezidențial ar trebui să-l includă și pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice, partid care a hotărât în urmă cu câteva zile să fuziuneze cu PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ