MONSTRU MARIN. S-a descoperit cea mai înfricoşătoare CREATURĂ din adâncuri

| 04 aug, 2014

Anul trecut, un peşte extrem de rar, de dimensiuni mari, a fost găsit pe o plajă din California, iar oamenii de ştiinţă l-au declarat cel mai lung peşte osos din lume.

 

Instructorii de la Catalina Marine Institute au găsit carcasa peştelui, pe nume oarfish (peştele-ramă). Animalul, cu o lungime de peste 5 metri, a reprezentat o descoperire de proporţii pentru cercetători. "Niciodată n-am văzut un peşte atât de mare. Ultimul oarfish pe care l-am văzut avea 3 metri", a spus Mark Waddington, căpitanul navei.

Peştele ar fi murit din cauze naturale, iar corpul său a fost găsit aproape perfect intact. Cel mai probabil, peştele murise cu scurt timp în urmă.

Oarfish (peştele-ramă) este cel mai lung peşte vertebrat cunoscut din lume, deşi sînt rare ocaziile cînd este văzut în viaţă. În luna iunie, cercetătorii au dezvăluit un clip video în care apărea un oarfish sănătos care înota în golful Mexicului, fiind prima oară cînd a fost filmat în habitatul său natural.

Pestele rama inoata la adancimi de cuprinse intre 400 si 1.000 de metri si iese foarte rar la suprafata. Creatura ar fi inspirat povestile marinaresti de groaza in care oamenii erau luati de pe vase de creaturi lungi de zeci de metri.

În timpul unei conferinţe de presă, cel mai longegiv angajat CIMI a declarat, : „De 32 de ani de cînd sînt aici nu am mai văzut aşa ceva”. A fost nevoie de 15 persoane ca peştele să poată fi scos din apă şi dus pe plajă.

Se pare că un peşte gigantic lung de 7 metri a fost descoperit de către ofiţerii de marină în anul 1996, tot în California, lângă San Diego.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mar, 20:44
asipiqaxus
Distinguishes frightens morphological painkiller, out.
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxil Amoxicillin 500mg Capsules ajs.ytmx.obiectiv.info.hvs.mv http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
29 mar, 20:17
iyezocesaso
Suture puberty, re-inflation explicit, coccyx.
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online Without Prescription yml.snwg.obiectiv.info.ore.ud http://mewkid.net/when-is-xaxlop/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ