Moscova acuză SUA ca vrea DEZMEMBRAREA Federaţiei Ruse

| 26 ian, 18:17

Moscova a acuzat marți SUA că încearcă, prin toate mijloacele, să slăbească Rusia și că sunt gata să meargă până la dezmembrarea Federației Ruse pentru a-și atinge acest scop.

''Ei (americanii) vor să slăbească la maxim țara noastră. Nu este exclus atingerea acestui obiectiv și pe calea dezmembrării Federației Ruse. Aceasta le-ar permite Statelor Unite accesul la resursele bogate, pe care, după ei, Rusia le deține pe nedrept'', a declarat secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev, citat de lenta.ru.

În același timp, Nikolai Patrușev, fost șef al serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), a declarat că Rusia nu pretinde la un rol de superputere și că țara sa nu dorește să domine lumea. ''Înțelegem, desigur, faptul că Rusia este doar o parte din fosta Uniune Sovietică și nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, Rusia nu dorește să domine lumea'', a declarat Patrușev, potrivit gazeta.ru.

El a ținut să adauge că aceasta nu înseamnă că Rusia nu are interese naționale, pe care este obligată să le apere, în special printr-o politică externă eficientă.

De amintit că, în noua strategie de securitate națională, semnată de președintele Vladimir Putin la sfârșitul lunii decembrie 2015, SUA sunt menționate printre amenințările la adresa securității naționale a Rusiei. Același document prevede că una dintre prioritățile Rusiei în perspectivă pe termen lung este aceea de a întări statutul ei de una din cele mai importate puteri ale lumii.

loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 feb, 18:11
Traian Basescu
ioane, esti *rost!
De-un sfert de secol, in Romania, numai hotii au descoperit bunastarea.
Altii au fost colonizati mai demult.

Sa traiti bine!
03 feb, 13:03
ion
dezmembrarea federatiei ruse ar fi benefic in primul rand pt populatia rusa care trebuie s-o ia pe un drum ascendent al democratiei si bunastarii dar si pt. toata planeta. rusia a fost o frana in dezvoltarea libera a celor subjugati si saraciti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ