Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a picat

| 22 sep, 2014

Moţiunea de cenzură 'Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD' a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Ion Ciolacu.

Premierul Victor Ponta a precizat ca "ideal ar fi fost ca motiunea sa se refere la lucruri concrete, au fost multe atacuri la persoana", adaugand ca se bucura ca nu mai pot fi depuse astfel de initiative in aceasta sesiune parlamentara.

"Constat ca cei de la PDL aumai multe semnaturi, dar mai putin voturi, sper sa nu se intample asa si cu candidatul la prezidentiale, pentru ca acolo e mai grav", a spus ironic Victor Ponta, precizand ca activitatea guvernamentala va continua in conditii normale.

Motiunea, denumita "Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD", a fost initiata de 171 de parlamentari ai opozitiei. Textul motiunii a fost citita in plenul celor doua Camere reunite, miercuri.

Prin documentul care a fost depus pe 12 septembrie, liderii ACL au acuzat premierul si PSD ca vor sa fraudeze alegerile prezidentiale din noiembrie.

Printre altele, Opozitia a criticat ordonanta de urgenta privind organizarea alegerilor prezidentiale ca fiind neconstitutionale, un punct de vedere care a fost insa respins de CCR, precum si ordonanta de urgenta ce permite migratia alesilor locali.

UDMR a anuntat deja ca nu voteaza motiunea de cenzura propusa de opozitie, presedintele Uniunii,Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea politica pe care o conduce sustine Guvernul in Parlament. In schimb, PMP, partidul Elenei Udrea, a anuntat ca sustine motiunea de cenzura initiata de ACL.

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, luni, in plenul Parlamentului, motiunea de cenzura depusa de PDL si PNL, acuzand Opozitia ca depune motiuni de cenzura in anii electorali.

"Am remarcat ca PDL foloseste acest instrument constitutional - motiunea - in campaniile electorale. Anul trecut n-a fost nicio motiune, ca n-a fost nicio campanie.

Anul asta, in campania pentru Parlamentul European a ajutat foarte tare PDL sa ia 12 la suta. Si azi se afla in campanie, tot cu o motiune de cenzura", a comentat Ponta, ironic.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ