Moţiunea de cenzură se citeşte azi în Parlament. Ce şanse sunt să cadă Guvernul Tudose

| 20 noi, 09:07

Moţiunea de cenzură ar putea fi citită, luni 20 noiembrie, în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 18.00.

Principalele partide de opoziţie PNL şi USR solicită retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care au generat „haosul fiscal", potrivit textului moţiunii de cenzură.

"Iresponsabilitatea, prostia şi ticăloşia sunt puse împreună de Dragnea şi camarila sa într-o combinaţie letală, care nu poate conduce România decât spre dezastru!", se arată în moţiune.

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu, au depus vineri moțiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

"Poate pe dumneavoastră, domnule Dragnea, domnule Tudose, vă umflă râsul în sinea voastră, gândindu-vă la ce potlogărie faceţi. Dar pe români îi umflă plânsul când se uită în buzunar şi constată că toate preţurile cresc, ratele la fel, salariile scad sau, în cel mai fericit caz, rămân aceleaşi, contribuţia la Pilonul 2 de pensii scade, iar impozitele şi taxele cresc", se mai spune în documentul opoziţiei.

Raluca Turcan a afirmat după ce moţiunea de cenzură a fost depusă că programul de guvernare a fost "un balon de săpun care s-a spart, iar victimele sunt toţi cetăţenii României.

"Am depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, de fapt împotriva guvernării Dragnea-Tudose. Această moţiune vine în sprijinul celor loviţi şi minţiti de Guvernul Dragnea - Tudose. Nicio guvernare nu a ridicat până acum impotriva ei atât de multe categorii de români. A fost un balon de săpun care s-a spart, iar victimele au fost cetăţenii României. Programul de guvernare a adus scădere de salarii şi în cel mai bun caz mici creşteri. Aceast Guvern a adus o scădere a mediului de trai, o decredibilizare a leului, o lipsa de predictibilitate şi o îndepărtare a României de ceea ce înseamnă stat democrativ", a afirmat liderul PNL.

Raluca Turcan a mai precizat că Guvernul este complet incompetent şi că această guvernare trebuie să plece înainte ca problemele cu care ne confruntăm să nu se adâncească.

Conform liderului PNL, pentru moţiune s-au strâns 148 de semnături din partea PNL, USR, PMP, a unor parlamentari independenţi, a lui Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

Liberalii au discutat cu toți parlamentarii pentru a-i convinge să voteze demiterea Guvernului Tudose. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a găsit sprijin la USR atît pentru moțiune, cât și pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul USR, Dan Barna, consideră că sunt destule argumente pentru că actuală putere să fie înlăturată.

PMP a anunțat că susține moțiunea de cenzură anunțată de PNL. Președintele executiv al PMP Eugen Tomac îi acuză însă pe liberali că fac un joc de imagine și că nu doresc- de fapt- căderea guvernului PSD-ALDE atâta timp cât sunt reticenți în ceea ce privește dialogul cu liderul PMP Traian Băsescu și nu propun un nume de premier că alternativă.

În schimb, UDMR nu va semna moțiunea de cenzură, chiar dacă apreciază că măsurile fiscale au fost introduse mult prea brutal. Potrivit liderului uniunii, Kelemen Hunor, relația UDMR-PNL s-a stricat enorm în ultimul an.

Cu formațiunea lui Victor Ponta, Pro România, liberalii și-au propus o colaborare institutională pe proiecte importante- potrivit Ralucai Turcan. Marți, Victor Ponta spunea că parlamentarii din formațiunea să susțin schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar nu susțin și moțiunea de cenzură a PNL.

Documentul – care poate duce la căderea Guvernului dacă e adoptat – are nevoie de 116 semnături de susținere. Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data prezentării și se consideră adoptată dacă e votată de majoritatea deputaților și senatorilor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ