Motivele pentru care nucile sunt bune pentru sănătate

| 20 feb, 2014

Din timpuri necunoscute, oamenii de Orient au adus laude nucilor ca aliment ce sprijina sanatatea. Importanta si prezenta lor s-a raspandit de atunci in fiecare regiune a lumii. Cu toate acestea, multi oameni nu au informatii detalitate despre beneficiile pe care nucile le aduc sanatatii:

Pentru inima

Nucile sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega3. Acesti acizi grasi sunt cunoscuti pentru faptul ca mentin nivelul de colesterol rau in echilibru si ridica nivelul colesterolului bun. Prin urmare, consumul regulat de nuci te poate proteja de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, boli coronariene si alte potentiale pericole legate de inima.

Impotriva bolilor inflamatorii

In afara de protejarea inimii, nucile, continand acizi grasi Omega3, au puterea de a lupta impotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi astmul, psoriazisul, eczeme si artrita reumatoida.

Imunitate

Nuci sunt laudate si pentru proprietatile antioxidante care imbunatatesc sistemul imunitar si protejeaza impotriva imbatranirii, cancerului si tulburarilor neurologice.

Impotriva afectiunilor pielii

Ele sunt, de asemenea, o sursa bogata de vitamina E, care te ajuta sa scapi de problemele de piele.

Pierderea in greutate

Nucile pot fi un aliment sanatos pentru cei care urmeaza un regim de pierdere in greutate deoarece acestea ajuta la cresterea ratei metabolice.

Sarcina

Aceste nuci sanatoase contin niveluri ridicate de grupul complet de vitamine B, cum ar fi folati, riboflavina, tiamina si altele, care sunt ideale sa fie consumate de femeile gravide.

Continut de minerale

In afara de acestea, nucile contine si mai multe minerale si nutrienti ca manganul, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, seleniu si cupru, care servesc la diverse scopuri, inclusiv in dezvoltarea spermei si sinteza acizilor.

Impotriva constipatiei

Nucile pot fi consumate ca laxative, deoarece acestea pot ajuta ajuta impotriva constipatiei.

Frumusete

Nucile sunt laudate si pentru proprietatile astringente puternice, care protejeaza pielea de uscare. De fapt, pentru acelasi motiv, ele sunt folosite de secole in terapia de masaj, aromaterapie si in produsele cosmetice.

Bunastare

Nucile, cu comoara lor de substante nutritive, minerale si vitamine, promoveaza crestere, dezvoltarea si bunastarea generala. Ele reduc riscul de boli precum hipertensiunea arteriala, cancerul de colon si altele asemenea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ