NASA a oferit un detaliu cu suprafața planetei Pluto

| 15 iul, 22:57

Agenția Spațială Americană scrie istorie. NASA a furnizat în această seară o imagine care arată în detaliu suprafața planetei pitice Pluto.

În urmă cu două zile, după un voiaj de aproape 10 ani şi de 4 miliarde de kilometri, sonda New Horizons a trecut pe lângă planeta Pluto. Iar camera acesteia a reuşit să facă cea mai clară fotografie a ultimei planete din sistemul nostru Solar.

New Horizons a trecut la doar 12.500 de kilometri de Pluto, cu o viteză de 14 kilometri pe secundă, şi a reuşit să surprindă cele mai detaliate imagini ale îndepărtatului corp ceresc.

Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a efectua o rotaţie completă în jurul Soarelui. O zi pe planeta pitică echivalează cu aproape 7 zile de pe Pământ.

Astronomul Alan Stern a dezvăluit că „Pluto este un pic mai mare decât am anticipat. Acum avem date bune despre diametrul său şi raza sa. Raza sa este de 1.185 de kilometri, plus sau minus 10 kilometri”.

Tag-uri: nasa, pluto
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ