NASA, anunţ sumbru pentru viitorul umanităţii

| 12 mai, 2014

NASA a anunţat o veste îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii pe Pământ aşa cum o ştima cum. Cercetătorii americani au spus că topirea învelişului de gheaţă din Antarctica de Vest este ireversibilă şi va provoca o creştere a nivelului oceanelor de peste 1,2 metri, scrie adevărul.ro.

Studiul NASA se bazează pe 40 de ani de observaţii care indică faptul că gheţarii din Marea Amundsen din Antarctica de Vest au trecut de punctul în care mai puteau fi salvaţi. Practic, topirea integrală a acestora nu mai poate fi oprită. Nivelul mării va creşte cu 1,2 metri.

Învelişul de gheaţă se topeşte mai rapid decât se aşteptau oamenii de ştiinţă, menţionează “Business Insider”. Gheaţa din zona Antarcticii de Vest este mai mică decât cea din Antarctica de Est, dar va avea efecte în următorii zeci de ani asupra nivelului mării. Probabil, nivelul maximal al oceanelor va fi atins în 2100, când topirea va ajunge la final, iar partea aceasta din Antarctica va fi ca oricare alt ocean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ