Năstase, ministrul Educaţiei: Avem în vedere realizarea unei legi a manualelor

| 18 ian, 09:53

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat pentru Agerpres că are în vedere realizarea unei legi a manualelor, în acest fel urmând a fi eliminaţi acei 'timpi morţi' care generează întârzierea apariţiei cărţilor pe băncile şcolilor.

Demnitarul a precizat că tot demersul va fi transparent şi va debloca situaţia manualelor.

'Este o problemă foarte importantă pe care eu şi echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuţia manualelor, foarte rapid, împreună cu unităţile care sunt implicate din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi încercăm să eliminăm acei timpi morţi care generează întârzierea apariţiei lor. Toată lumea ştie foarte bine că legea achiziţiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilităţi şi cerinţe care vin nu numai în domeniul învăţământului, foarte mari probleme. Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producţie a manualelor şcolare, să le scoată din sfera achiziţiilor publice, să fie considerată ca o achiziţie specială, astfel încât, în mod transparent evident şi în mod competitiv nu a nominaliza anumite companii care să se ocupe de această producţie, să putem să deblocăm situaţia în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate şi ca responsabilitate a noastră de a o rezolva', a explicat Pavel Năstase.

Referindu-se la manualele digitale, ministrul Educaţiei a spus că acestea ajută elevul, dar ele nu pot înlocui profesorii.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ