Năstase, replică dură pentru Băsescu: ,,Suferă de Alzheimer''

| 24 iul, 19:53

Adrian Năstase răspunde tranșant atacului lansat de Traian Băsescu la Realitatea TV. Fostul premier spune că Băsescu suferă de Alzheimer, după ce fostul președinte i-a reproșat că a modificat Constituția pentru a mări la 5 ani mandatul președintelui și a da putere deplină Curții Constituționale.

,,S-a facut o mare greșeala și marele jurist Adrian Năstase trebuie să și-o reproșeze că el a facut doua prostii majore în această Constitutie, gândindu-se ca va fi președinte dupa Ion Iliescu în 2004. A facut mandatul de președinte 5 ani și al doilea lucru, a doua eroare pe care a facut-o în prima Constituție, deciziile Curtii Constitutionale puteau fi înfrânte de Parlament cu doua treimi, era un sistem de control pe Curte, Adrian Nastase l-a scos, nu știu ce l-a inspirat ca mare jurist'' a declrata la Realitatea TV fostul președinte.

Imediat, Adrian Năstase i-a răspuns tranșant fostului președinte Băsescu, cu o postare pe blogul său.

„ 'Marele jurist' îi răspunde lui 'Alzheimer'. Sunt tot mai convins că Băsescu suferă de Alzheimer. E de înțeles. Atâția ani în regimul comunist, apoi în regimul mafiot. În ceea ce privește mandatul prezidențial de 5 ani, amendamentul respectiv a fost depus de senatorul Iorgovan, împreună cu grupurile parlamentare PD și PNL!!! Intenția era de a separa 'locomotivele' PSD de alegerile parlamentare. Am mai explicat faptul că această inițiativă nu a fost a mea'', scrie fostul premier PSD.

Cât despre puterea dată Curții Constituționale, Năstase notează.

,,Eliminarea atribuției Parlamentului de a cenzura cu 2/3 din voturi deciziile CCR, această propunere a aparținut partidului lui Băsescu!! Puteți citi declarația lui Emil Boc din plenul Parlamentului în sedința Camerei Deputaților din 18 iunie 2003, la dezbaterile referitoare la revizuirea Constitutiei”, a mai scris Adrian Năstase pe blogul său.

Tag-uri: basescu, nastase
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ