Nețărmuritul tupeu al noului PNL

| 05 mar, 19:03

Moțiunea PNL aproape că dă în prostie, la fel cum se întâmplă și cu programul lor de guvernare, în care propun soluții pentru probleme inexistente (vezi partea cu timbrul judiciar), sau reducerea (în opinia lor) a unor taxe la un nivel mai ridicat decât nivelul lor actual.

PNL a depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „Fondurile europene în guvernarea PSD - între Făt-Frumos şi Fata Morgana”, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban. Cu doar o zi înainte, marți, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat că România a încasat pe 27 februarie 303 milioane de euro de la Comisia Europeană, ceea ce face ca suma rambursată în primele 2 luni ale acestui an să ajungă la peste 460 de milioane de euro, iar rata de absorbție să fie de 52%. Ministrul Teodorovici a declarat totodată că până la finalul acestui an rata absorbției fondurilor europene va ajunge la 80%! Cel mai probabil aceste informații n-au ajuns și la liderii PNL.

Citeşte şi: La cât a ajuns rata de absorbție

Moțiunea PNL aproape că dă în prostie, la fel cum se întâmplă și cu programul lor de guvernare, în care propun soluții pentru probleme inexistente (vezi partea cu timbrul judiciar), sau reducerea (în opinia lor) a unor taxe la un nivel mai ridicat decât nivelul lor actual. Autorii moțiunii se opun ideii ingenioase, am putea spune, a autorităților române, prin care investiții deja realizate cu fonduri de la buget, dar care s-ar putea încadra în regulile de finanțare europeană, să fie decontate din bani europeni. Iată ce scriu aceștia:

„POS Mediu utilizează aceeaşi strategie riscantă ca la POS Transport, respectiv negocierea de posibile fazări cu Comisia Europeană prin identificarea unor proiecte retrospective, deja începute de autorităţile locale, care să se încadreze în obiectivele programului şi în normele europene în ceea ce priveşte oportunitatea investiţiei şi realizarea achiziţiei publice”.

Poate că nu mă pricep suficient de bine, dar unde-i buba? Care-i problema dacă am identificat investiții eligibile pentru finanțare europeană, începute de alții cu bani de la buget și pe care vreau acum să le fac pe fonduri europene, iar banii deja cheltuiți să-mi fie decontați? Este cazul secțiunii Cernavodă-Constanța din Autostrada Soarelui, pentru care Comisia Europeană a decis să acopere costurile de construcție în mod retroactiv. O fi rău să primim aproximativ 306 milioane de euro și astfel să achităm împrumutul cu care a fost realizată această porțiune de autostradă? Eu cred că nu. Dacă nu mai avem timp să demarăm alte proiecte, dacă cele pe care ne chinuim să le începem de câțiva ani de zile bat pasul pe loc din cauza contestațiilor, de ce să nu fim deștepți și să ne folosim de această posibilitate, a finanțării retroactive? Nu știu ce se petrece în mintea peneliștilor, dar cu o asemenea mentalitate, oamenii ăștia chiar cred că îi va vota lumea?

Citeşte şi: PNL lansează un program anti-liberal

Dincolo de textul moțiunii, trebuie să remarcăm tupeul noilor liberali, vechii pedeliști. Adică ei au lăsat o absorbție „imensă”, de doar 7%, iar acum, când e la 52% și autoritățile sunt optimiste că o vor duce la 80% până la finalul anului, s-au trezit să comenteze. Cu siguranță nu le place că în timp ce ei și-au dovedit incompetența, alții demonstrează că se poate.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 13:01
cristian socot-analist
nu te pricepi asa de bine?
care-i buba?
pai inseamna ca e puroi,daca oricine isi da cu parerea despre orice
06 mar, 08:57
Adam
Oferta pentru toate judetele
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
06 mar, 01:37
Dumitrița
Oferte de lucru
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ