Ne îndreptăm spre o finală Victor Ponta - Klaus Iohannis, în care premierul caștigă detașat

| 23 iul, 2014

Cercetările sociologice certifică încrederea pe care cetățenii români i-o acordă șefului Guvernului, Victor Ponta, în drumul său către Palatul Cotroceni. Liderul PSD este favorit în cursa pentru prezidențialele din toamnă, în care are șanse foarte mari de câștig în fața potențialilor contracandidați, ce sunt cotați cu procente destul de mici.

Majoritatea românilor își doresc ca viitorul președinte al României să fie un politician cu experiență  și de naționalitate română. Potrivit unui sondaj recent efectuat de către INSCOP, Victor Ponta se află în fruntea clasamentului, deoarece cei chestionați cu privire la candidatura sa, s-au declarat în proporție de 41,4% în favoarea acesteia, din totalul populației de 65,9%, care declară că se va prezenta la vot.

Despre o candidatură la Președințiale a lui Klaus Iohannis, doar 33% dintre respondenți au o părere bună, ceea ce demonstrează că balanța înclină puternic înspre șansa liderului PSD. Iar acest lucru este confirmat și de cercetările realizate de către CSCI, în care procentele arată clar că Victor Ponta ar putea învinge orice posibil contracandidat.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, dumneavoastră cu cine ați vota?”, 41% dintre respondenți au optat pentru a pune ștampila în dreptul candidatului Victor Ponta, din partea PSD – PC – UNPR.  În timp ce doar 28% ar vota cu Klaus Iohannis, din partea PNL – PDL.

Mai mult, sondajul CSCI ne indică cum stau candidații în turul doi al alegerilor din acest an. În situația în care, în turul II ar ajunge Victor Ponta și Klaus Iohannis, electoratul român, în proporție de 55%, ar vota cu președintele PSD, cu 10 procente mai mult decât pentru președintele PNL.

De altfel, și sondajul BCS, realizat în perioada 3 - 12 iulie la comanda Fundației Mișcarea Populară relevă șanse foarte mari pentru Victor Ponta, care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor. Dintre cei chestionați, 39,4%  au declarat că vor vota cu Victor Ponta (PSD – PC – UNPR) la alegerile prezidențiale și 33, 3% cu Klaus Iohannis (PNL – PDL).

Concluzia este că, în perspectiva prezidențialelor din toamnă, cele mai multe sondaje realizate relevă că premierul Victor Ponta ar câștiga detașat alegerile, iar candidații din zona Băsescu Iohannis – Antonescu – Predoiu – Diaconescu – MRU nu reușesc să obțină un scor satisfăcător.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
Ursul Micut
REALITATI DIN ACEST ARTICOL:

cetatenii cu drept de vot ca "viitorul președinte al României să fie un politician cu experiență" si, ce intamplare fericita, il aleg pe Ponta in detrimentul celui care a administrat 20 de ani unul dintre cele mai infloritoare si frumoase orase ale Romaniei ...

33% reprezinta "procente destul de mici" ...

Iohannis nu este "de nationalitate romana" ...

+8.4% incredere in plus pentru Ponta "inclina balanta puternic" ...

de la procente de incredere se sare direct la procente reprezentand intentii de vot care, in mod misterios, scad cu 5% pentru "neamt" si cu doar "0.4%" pentru primul ministru ...

in eventualitatea unui tur doi, cota de crestere a voturilor este inegala (+14% Ponta si +17% Iohannis) pentru cei doi posibili finalisti ai luptei electorale: adica dupa ce ca e oricum mai bun decat "neamtul", care nu e nici experimentat si nici de nationalitate romana ba mai si pierde procente pe drumul increderii catre cabina de vot, primul ministru castiga mai putini electori intr-o lupta decisiva in preferintele romanilor ...

dintre toti "potentialii contracandidati" nu se face referire decat la unul singur, Klaus Iohannis, pe care, asemeni celorlalti, "Victor Ponta ar putea învinge orice posibil contracandidat" ...

CONCLUZIE:
... mai ramane sa aflam ca "romanii sunt destepti iar nemtii sunt prosti" precum in filmele lui Sergiu Nicolaescu ...
23 iul, 2014
cantautor
cine este CSCI....condus de Dan Sultanescu
Iata cum se prezinta dumnealui:
Dan Sultănescu
analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala
Iata ce nu ne spune dumnealui ,de fapt:este seful CSCI si consilier al lui Ponta
In timpul liber,profesor la defuncta Stefan Gheorghiu
Preluare din Reporter virtual…A.Halpert
Dar ce este acest instituit CSCI? Păi nimic altceva decât o „casă de sondaje” de buzunar, coordonată de Dan Sultănescu , consilierul de imagine al lui Victor Ponta, plantat acolo de amicul Sebastian Ghiță.
Director executiv al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala, strategul premierului este bun prieten cu Sebastian Ghiță, sub coordonarea căruia lucrează pentru România TV, printre altele cu site-ul obiectiv.info – care rezolvă treburile murdare ale RTV – și cu CSCI. Surse din televiziunea lui Ghiță povestesc cum deputatul PSD comandă personal sondajele, întrebările și tendintele..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ