Negocieri între Iohannis şi Dragnea pentru SIE. Cezar Preda, vehiculat pentru postul de şef al spionilor

| 03 mar, 15:13

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns la o înţelegere cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa şefiei Serviciului de Informaţii Extern.

Preşedintele Klaus Iohannis va numi directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), iar PSD va avea conducerea celor două comisii parlamentare ale SRI şi SIE.

Unul dintre numele cu cele mari şanse să devină director al SIE este deputatul PNL Cezar Preda. Cezar Preda este în prezent membru în comisia SRI. De asemenea, Cezar Preda a condus comisia parlamentară de control a SIE în 2007-2008.

Potrivit surselor EVZ, înţelegerea PSD-Iohannis a avut loc înainte de numirea şefului comisiei parlamentare de control a SIE, Mihai Weber (PSD). Trocul a fost următorul: PSD preia conducerea comisiilor de control ale SRI şi SIE, iar preşedintele Klaus Iohannis poate nominaliza un nou director SIE tot de la opoziţie, aşa cum a numit la şefia SRI.


Singura condiţie pe care a pus-o PSD este ca preşedintele Klaus Iohannis să propună un candidat care să poată să fie votat de către parlamentarii PSD, adică o persoană care să nu se fi remarcat printr-o poziţionare extrem de critică la adresa social-democraţilor.

Klaus Iohannis ar putea să anunţe la începutul săptămânii viitoare propunerea pentru funcţia de director al SIE. Candidatul ar urma să fie votat în plenul reunit la pachet cu noul viceguvernator BNR şi noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Fostul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a demisionat din funcţie în septembrie 2016. De atunci, conducerea serviciului a fost asigurată interimar de generalul Silviu Predoiu.

 

Tag-uri: cezar preda
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ