Negrescu: E important ca România să-și definească poziția privind viitorul cadru financiar multianual post-2020

| 10 aug, 15:42

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat miercuri ședința săptămânală a Comitetului de Coordonare a Sistemului național de gestionare a Afacerilor Europene, în contextul căreia au fost discutate teme precum pregătirile pentru exercitarea de către România a președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, un alt subiect de pe agendă a vizat elementele de poziții ale României în perspectiva pregătirii negocierilor privind cadrul financiar multianual post-2020. Cu prilejul acestor discuții, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanța demarării cât mai rapide a unui proces de analiză cuprinzătoare care să vizeze toate aspectele acestui dosar.

"Având în vedere faptul că în perioada următoare se vor intensifica discuțiile privind viitorul cadru financiar multianual post-2020, cu atât mai mult cu cât tema va fi prioritară și pe agenda președinției României a Consiliului Uniunii Europene, e important ca România să își definească ferm poziția pe acest dosar. În acest context, se vor crea mecanisme de lucru interinstituționale care să permită conturarea unui mandat clar al României privind Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2020 — 2026", a declarat Victor Negrescu, citat în comunicat.

Totodată, în cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție și ultimele evoluții privind negocierile pe dosarul Brexit, precum și pe celelalte teme de actualitate europeană.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți la nivel de secretar de stat ai mai multor ministere, reprezentanți ai Parlamentului și ai autorităților locale, precum și membrii români din Comitetul Economic și Social European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ