Nemţii vor banii noştri. Declaraţia scandaloasă a unui oficial german

| 29 iul, 2014

Fondurile UE neutilizate de România şi Bulgaria ar trebui redirecţionate către Germania şi alte ţări care se confruntă cu "imigraţia sărăciei", a afirmat, ministrul Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider, precizând că aceşti bani ar fi folosiţi pentru integrare.

"Trebuie să folosim oportunităţile oferite de imigraţie. Jumătate din imigranţi sunt bine calificaţi. Fără medicii şi personalul medical din Europa de Sud-Est multe clinici din Renania de Nord-Westfalia nu ar mai putea funcţiona", a declarat Guntram Schneider. Întrebat de cealaltă jumătate, care alcătuieşte aşa-numita "imigraţie a sărăciei", oficialul german a precizat că aceştia vor continua să vină, atât timp cât salariul minim în România este de 1,04 euro pe oră.

"În 2013 au venit în Renania de Nord-Westfalia în jur de 18.000 de aşa-numiţi «imigranţi ai sărăciei». Landul pune la dispoziţia localităţilor cu imigranţi 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de altă parte, şi ţările de origine precum România şi Bulgaria trebuie să-şi integreze mai bine minorităţile. Au la dispoziţie fonduri europene în acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care ţările de origine (ale migraţiei sărăciei - n.r.) nu le absorb să fie redirecţionate la noi şi în alte ţări (care primesc astfel de imigranţi - n.r.)", a precizat Guntram Schneider.

Acesta a explicat că ar fi vorba de un miliard de euro anual, pe care autorităţile germane i-ar folosi pentru programe de integrare, educaţie şi pentru integrarea pe piaţa muncii.

Nu este prima dată când este avansată o astfel de posibilitate.

Postul german Deutsche Welle în limba bulgară a anunţat, în august anul trecut, că milioane de euro destinate săracilor din Bulgaria şi România vor fi redirecţionate către Germania pentru că aceste state sunt "incapabile să le utilizeze" şi din cauza afluxului de români şi bulgari în Germania. Comisia Europeană a negat însă aceste informaţii. Dacă ţările membre UE nu cheltuiesc toate fondurile structurale care le-au fost alocate, banii rămân la bugetul UE dar nu există o realocare a lor către alte ţări, au explicat oficialii de la Bruxelles.

Citeşte şi: Germania, campioană la cele mai poluante centrale termice pe cărbune din Europa

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
romergan
bani
Initiativa Germaniei este binevenita,atata timp cat autoritatile romane,nu sant capabile sa utilizeze acesti bani in eradicarea saraciei din tara,adica in folosul societatii,bine ca societatea germana se gandeste la emigrantii romani,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ