Nepotul autorului care a scris Dracula: Multă lume are impresia că România e plină de vampiri

| 06 iun, 12:11

Scriitorul Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker, a declarat vineri, la prezentarea cărţilor 'Dracula-mortul viu' şi 'Ghid de promovare turistică a Transilvaniei', de la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş, că doreşte să clarifice povestea romanului Dracula scris de strămoşul său, deoarece multă lume ar avea impresia că România "este o ţară plină de vampiri", potrivit Agerpres.

Dacre Stoker a spus că a scris două cărţi ca o continuare a romanului Dracula şi că pregăteşte un ghid turistic care va evidenţia locurile unde se petrece acţiunea romanului, dar şi istoria lor reală.

'Sunt trei cărţi, 'Dracula Mortul Viu' care este o continuare a romanului Dracula, deoarece am dorit să păstrez vie moştenirea lui Bram Stoker dar şi să modernizez oarecum povestea, a doua este 'Jurnalul Pierdut' pe care l-am găsit în timpul documentării pentru 'Mortul Viu' şi care conţine lucruri neştiute despre viaţa lui Stoker şi a treia este 'Ghidul de Călătorii', care înseamnă mult pentru mine deoarece mă simt oarecum responsabil pentru faptul că strămoşul meu a scris o poveste care a aruncat o lumină nu chiar pozitivă asupra acestei ţări. Multă lume are greşita impresie că această ţară este plină de vampiri. Vlad Dracul a fost o figură istorică importantă, nu un vampir, şi cred că este important să spunem acest lucru', a susţinut Dacre Stoker.

Acesta a prezentat vineri, la Târgu Mureş, o prelegere despre cum l-a creat Bram Stoker pe contele vampir Dracula, în romanul scris în anul 1897.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 22:25
OffedRabe
furosemide is used as antihypertensive because it is
62, 7083 7092 2002 lasix name 25 Rosiglitazone 4mg 0

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ