Neputința dreptei, adunată într-o moțiune de cenzură lipsită de argumente

| 14 mai, 2014

Moțiunea de cenzură pe care PNL intenționează să o depună împotriva Guvernului Ponta clarifică situația actuală – liberalii lui Crin Antonescu au abandonat promisiunile făcute  cetățenilor în 2012 în cadrul proiectului USL și au făcut pactul cu Traian Băsescu pentru o „dreaptă” imorală.

Cursa pentru prezidențiale i-a orbit pe liberali. Prin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, li se reduc masiv șansele de a mai primi sprijin din partea cetățenilor care au votat în trecut USL, pentru că PNL uită că a fost la guvernare împreună cu PSD, iar măsurile adoptate de Guvernul USL, care au redat cetățenilor speranța spre un trai mai bun și au ridicat România din austeritatea politicilor guvernelor conduse de Băsescu – Boc, sunt cele aplicate și în acest moment.

În realitate, moțiunea de cenzură depusă de PNL este una împotriva propriului program de guvernare din 2012. Lipsa de argumente din textul moțiunii de cenzură arată că decizia est una strict politică.

Executivul USL, PSD + PNL, și-a respectat promisiunile din programul de guvernare și a făcut eforturi pentru ca România să devină o țară importantă în care investitorii străini să aibă încredere în a dezvolta mediul de afaceri românesc și în care România să devină vizibilă pe arena internațioanlă, după ce Traian Băsescu a dus țara în izolaționism.

Dar acum liberalii reproșează Guvernului că „duce România nu spre orizontul deschis și european al anilor 2014 – 2020, ci spre cel întunecat, corupt și de stagnare economică din perioada 2001 - 2004”. Dar e o bătălie cu morile de vânt. Datorită Guvernului Ponta, anul trecut timp de un trimestru România s-a situat pe primul loc în Europa la creșterea economică, ceea ce demonstrează că argumentele date în moțiune sunt fără fond.

De asemenea, semnatarii documentului au apreciat că premierul Victor Ponta a dus o „lipsă de implicare” și „de așteptare a desfășurării evenimentelor” pe scena internațională, ceea ce vine în contradicție cu faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, liderul PSD Victor Ponta și liderul socialiștilor europeni Martin Schulz au condamnat agresiunea Rusiei și au dat garanții de susținere a Ucrainei. Mai mult – Ponta a cerut Președintelui organizarea de urgență a unei ședințe CSAT pentru că România trebuie să ia hotărâri ferme, întrucât situația din Ucraina s-a înrăutățit.

Drept urmare, moțiunea de cenzură a dreptei neputincioase e în realitate dovadă de lipsă de demnitate din partea Partidului Național Liberal, pentru că în alianța USL PNL jumătate – dar numai atunci când i-a convenit. Este un caz clasic de fugă de responsabilitate.

Documentul parlamentar în care PNL acuză actuala conducere a Executivului marchează erodarea morală a liberalilor. Sunt acțiuni aberante și iresponsabile pe care aceștia le duc doar pentru a câștiga Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
fan Ferenczy
autoarea(Dna Sultanescu?),are dreptate in legatura cu dreptul de a introduce o motiune de cenzura,de catre opozitie:
"Sunt acțiuni aberante și iresponsabile pe care aceștia le duc doar pentru a câștiga Palatul Cotroceni"
eu propun sa dea guvernul o OUG si sa interzica acest drept..
oricum Avocatul Poporului nu le ataca si Nicolicea ne va explica ca este constitutional..
asa va fi multumita si Dna Sultanescu (daca dumneaei e autoarea)si Dl Sultanescu,doar lucreaza la aceeasi firma..cu acelasi patron
PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ