”Nevinovat”, Antonescu avertizează: Iohannis se transformă în Băsescu

| 30 sep, 2014

Fostul lider liberal, Crin Antonescu,  a tratat cu refuz busculada liberală de lansare a lui Iohannis, din Piața Victoriei. Da, se dovedește pe final ceea ce am tot afirmat despre Klaus Iohannis: este omul lui Băsescu și după toate probabilitățile urmează să facă jocul electoral al Elenei Udrea.

Nimic nou pe frontul imaginar pe care Crin Antonescu combate de zor în baza acelorași vechi frustrări, rămase nerezolvate. Fostul lider PNL are aceeași încrâncenare împotriva fostului aliat, Victor Ponta dar și împotriva măsurătorilor sociologice, ale căror concluzii se încăpățânează să le ignore, pur și simplu pentru că nu-i convin. Nu ne vom mira deci că Antonescu ne pune aceeași placă apocaliptică, despre greșelile premierului Ponta și despre sfârșitul care e aproape și toate acestea deși de vreo trei sondaje încoace s-au limpezit apele și, în timp ce primul-ministru și-a consolidat poziția de favorit al cursei, în timp ce Klaus Iohannis, contracandidatul din partea ACL, a intrat pe o pantă descendentă. Procentele lui Ponta mai au o caracteristică, de care Antonescu nici nu vrea să audă și cu atât mai puțin să țină cont: la ora actuală toate estimările spun despre Victor Poonta că este singurul cu potențial de creștere într-un ipotetic tur doi.

Dar nici despre Iohannis nu are o părere bună, fostul său protector. De parcă sibianul ar fi răsărit ciupercuță, din senin, în PNL și nu ar fi fost adus cu mare efort și proptele, cu prețul șubrezirii și mai apoi a distrugerii USL, Crin Antonescu îl critică într-un acces tardiv de luciditate și refuză în continuare, cu cerbicie, să-i acorde nota de trecere la cursul de antibăsism. Țineți-vă bine căci Antonescu a strecurat șopârla în discurs, iar noi, care ne-am obișnuit deja cu stilul adesea întortocheat, vă traducem în limbaj uman:

"Este o relație normală, nu este o relație de conflict; nu este însă nici o relație apropiată, în sensul în care eu nu particip la actualul proiect al dlui Iohannis.” - Nu îl sprijin pe Iohannis.

”Nu înseamnă ca am ceva împotrivă să iasă președinte. Ar fi foarte bine ca dl Ponta să nu pună mâna pe mandatul de președinte al României.” - Cred că Iohannis s-a lins pe bot și nu are șanse în această cursă.

”Dar nu m-a văzut nimeni în campanie cu Traian Băsescu, nu împărtășeam, cum nu împărtășesc nici acum, stilul, tipul de proiect, conținutul acesta” - Klaus Iohannis, după ce că-i băsist, mai și claxonează. S-a compromis vizibil de partea președintelui și a tras și partidul după el .

”În toți acești ani, din care câțiva petrecuți împreună cu Klaus Iohannis, și luând câteva decizii importante prin consultare apropiată cu Klaus Iohannis, eu și cei din PNL am dus niște bătălii pentru cauze în care am crezut. În proiectul și în discursul actual al dlui Iohannis, și întâmplările din 2012, și raportarea la anumite concepte și realități din politica românească sunt schimbate. Pentru mine lucrurile nu s-au schimbat. Și ca atare, aș fi un partener nefolositor sau chiar dăunător noului discurs, noii atitudini, noilor evaluări ale dlui Iohannis” - Am încercat și noi o șmecherie cu PPE și am ieșit în pierdere, mai rău am dat partidul de gard. Dar Iohannis a luat-o definitiv pe arătură, motiv pentru care eu am ieșit din combinația asta și nu vreau să plătesc împreună cu el oalele care vor fi sparte după aranjamentele lui cu Băsescu.

Punem punct aici acestei scurte încercări de explicitare a mileului discursiv antonescian, dar nu înainte să menționăm că fostul lider liberal a tratat cu refuz busculada liberală de lansare a lui Iohannis, din Piața Victoriei. Da, se dovedește pe final ceea ce am tot afirmat despre Klaus Iohannis: este omul lui Băsescu și după toate probabilitățile urmează să facă jocul electoral al Elenei Udrea. Cine să-l oprească, Blaga, care se întâlnește pe la sindrofii secrete cu Udrea? Ce nu înțelegem este încăpățânarea cu care încearcă Antonescu să scape de răspundere. Faptul că Iohannis este doar un pion băsist nu i se poate imputa lui Crin Antonescu, dar nu putem spune același lucru și în ceea ce privește răspunderea pentru ascensiunea politică forțată a acestuia și deturnarea și distrugerea PNL. Toate acestea îi revin lui Antonescu, indiferent cât de aiuristic vorbește pe lângă subiect...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 oct, 2014
goPontaNemaPresident
respect FBI.....respect DNA
Prietenul lui Adrian Năstase, milionarul Alexandru Bittner, omul care în perioada 2000-2004, a controlat toate proiectele de IT pe durata guvernării PSD-iste a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft. Totul pentru a-şi proteja banii din conturile americane.

Internal Revenue Service, agenţia guvernamentală americană specializată în colectarea impozitelor a pus sechestru pe averea combinatorului post-decembrist după ce a intrat în posesia unor date conform cărora acesta era suspect de fapte de corupţie. În schimbul unor mărturii în dosarul instrumentat de procurorii români, Baronul Deltei, aşa cum i s-a mai spus lui Bittner, şi-a menţinut sumele intacte prin vânzare proprietaţilor şi prin lichidarea firmelor din România, informează B1.
01 oct, 2014
goPontaNemaPresident
Bitner,Petrache,Cocos,Nastase,Ponta....???
ceasul ticaie...
tic-tac,tic-tac
01 oct, 2014
goPontaNemaPresident
pentru floreacersetoru
Cea pe care o invoca Luceafarul,ma place parfumat..
o sa ma pregatesc din timp...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ