New York Times, Reuters, AFP și Bloomberg anunță o victorie detașată pentru Ponta duminică

| 01 noi, 2014

Victor Ponta a fost declarat de către prestigioasele publicații și agenții de presă internaționale New York Times, Reuters, AFP și Bloomberg favoritul alegerilor prezidențiale de duminică, care va câștiga detașat în fața celor 13 contracandidați ai săi.

Potrivit surselor de presă, Victor Ponta va face un prim pas duminică spre funcția de șef al statului, cu un avans semnificativ în fața contracandidaților.

„Prim-ministrul român Victor Ponta urmează să facă primul pas către Președinție. (...) Conform sondajelor, social-democratul Ponta, 42, are un avantaj chiar și de 13 procente în fața liderului Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, intrând în prima etapă a votului prezidențial de pe 2 noiembrie”, scrie Bloomberg într-un articol de vineri.

Acest mesaj este reluat și de AFP și Reuters, care precizează că românii îl vor muta pe premierul Victor Ponta în funcția prezidențială: „Ponta va obține cel mai probabil 43% din voturi, comparativ cu 30% pentru Iohannis, arată un sondaj din 23 octombrie, realizat de companie IRES”, scrie agenția de presă Bloomberg.

New York time face o descriere pozitivă pentru Ponta, prezentându-l drept candidatul care nu are nicio legătură cu fostul regim comunist și care va marca finalizarea perioadei de tranziții pentru România.

„Victor Ponta, premier și candidat la prezidențiale, avea 17 ani atunci când Ceaușescu a pierdut puterea, așadar nu avea nicio legătură cu regimul comunist de la acea vreme. Ponta a descris recent alegerile de duminică drept «finalul unei perioade speciale din viața țării noastre, finalul tranziției de la comunism la o democrație clară și consolidată»”, a mai scris New York Times.

Potrivit Reuters, românii își declară susținerea față de actualul prim-ministru pentru că a combătut „politicile de austeritate introduse de fostul premier Emil Boc, un aliat apropiat al lui Traian Băsescu”.

„Ponta a dat înapoi tot ce s-a tăiat sub regimul Băsescu, a crescut alocațiile pentru copii de la 42 la 84 de lei, a restabilit pensiile oamenilor, a tăiat TVA pentru pâine: toate acestea sunt lucruri bune”, a declarat Ion Păun, care a adăugat că nu are încredere în rivalul candidatului de centru-stânga, liderul PDL-PNL Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2014
Flavius
Puteti sa va schimbati numele sitului in Psd e acelasi lucru :))))
02 noi, 2014
DCluj
Va rugam numiti aceste articole! Nu am gasit asa ceva pe NYT, Bloomberg sau REUTERS.
01 noi, 2014
tadeus
Cit
a costat au costat aceste anunturi
Pe Bloomberg cel putin nu am vazut asa ceva mai caut

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ