Nicolae Ioțcu, SUSPENDAT din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad

| 31 iul, 19:51

Instituția Prefectului - Județul Arad a emis vineri ordinul prin care Nicolae Petru Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, ca urmare a arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile, pentru trafic de influență.

'La Instituția Prefectului — Județul Arad a fost înregistrată astăzi comunicarea Tribunalului Timiș privind instituirea măsurii arestului preventiv față de Nicolae Petru Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad. Drept urmare, în baza prevederilor art. 71 alin. (1) și art. 108 alin. (2) din Legea 215/2001, prefectul Județului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendării mandatului de președinte al Consiliului Județean Arad, al domnului Nicolae Petru Ioțcu. Conform prevederilor art. 71 alin. (3) din Legea 215/2001, suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventiv', se arată într-un comunicat de presă remis vineri, de Instituția Prefectului — Județ Arad.

Tribunalul Timiș a decis în data de 25 iulie arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență, iar în cursul zilei de marți 28 iulie a.c., Curtea de Apel Timișoara a respins contestația președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Petru Ioțcu, acesta urmând să rămână pe mai departe în arest. Președintele CJ Arad, Nicolae Petru Ioțcu, a fost ridicat, vineri, 24 iulie, de la locuința sa din comuna Vladimirescu, fiind dus la sediul DNA — Serviciul Teritorial Timișoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanța de reținere a procurorilor se arată că 'în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro'.

Vicepreședintele CJ Arad, Adrian Țolea, a declarat luni că a preluat atribuțiile în baza unei dispoziții din luna martie a lui Nicolae Petru Ioțcu. Conform dispoziției, atribuțiile sunt preluate de Adrian Țolea în perioada absenței președintelui din instituție.

'Dispoziția are caracter permanent, dar în momentul în care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării președintelui ca urmare a arestării, intrăm sub incidența unui articol de lege care ne obligă să convocăm o ședință a CJ Arad, în care unul dintre cei doi vicepreședinți va fi ales președinte interimar cu votul secret al majorității consilierilor', a susținut Adrian Țolea, adăugând totodată că, după ce unul dintre cei doi vicepreședinți va prelua șefia CJ Arad, consilierii vor alege un alt vicepreședinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ