Nicolăescu: Grupurile parlamentare ale PNL vor vota împotriva legii bugetului de stat pe 2015

| 19 dec, 2014

Grupurile parlamentare ale PNL vor vota împotriva legii bugetului de stat pe 2015, întrucât este vorba de un proiect "nerealist, neprofesionist", a declarat deputatul liberal Eugen Nicolăescu, vineri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Încep prin a-mi exprima o profundă dezamăgire cu privire la acest proiect de buget pe care Guvernul Ponta ni-l propune spre o pretinsă dezbatere, pentru că numai dezbatere nu este, este având în vedere că ea a fost îngrămădită în câteva zile. Îmi exprim, de asemenea, profunda îngrijorare pentru modul în care va arăta viața noastră, a românilor, și mai ales economia anului viitor dacă acest proiect va fi adoptat în forma propusă. (...) Este, cred, pentru prima dată în istoria României când Guvernul se prezintă în fața Parlamentului cu o improvizație de la un cap la altul. De fapt, cu un proiect de buget nerealist, neprofesionist și, lucrul cel mai grav, mincinos. Bugetul pe anul 2015 este un plagiat marca Ponta al bugetului din 2014 și este chiar mai rău, pentru că acest proiect ne spulberă orice speranță de mai bine, continuând politica falimentară a Guvernului pesedist și a acoliților săi", a susținut Eugen Nicolăescu.

Deputatul PNL a acuzat, totodată, că proiectul legii bugetului de stat a fost înaintat Parlamentului cu o întârziere de o lună față de termenul legal, fapt care demonstrează "lipsa de respect și de interes a Guvernului față de cea mai importantă lege a României, mai ales că legea bugetului este o lege anuală".

"Ca să ne dovedească că activitatea Executivului este incoerentă (...), domnul prim-ministru Victor Ponta vine din nou în Parlament să ceară vot pentru un buget, dar cu altă formulă guvernamentală, în care nu se mai regăsesc miniștrii care au propus alocările bugetare pentru 2015. Iar în urma audierilor din comisiile de buget-finanțe am constatat că noii miniștri nu aveau nicio idee despre resursele pe care le vor administra, despre politicile publice pe care trebuiau să le realizeze în anul 2015 cu respectivele resurse din buget. (...) Asistăm, deci, la un moment unic în istorie, în care ni se propune un proiect de buget neasumat politic de nimeni, un Guvern fără program de guvernare, fără miniștri inițiați. (...) De aceea, grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și din Senat în mod cert vor vota împotriva acestui proiect de lege. Este un proiect croit iresponsabil, care va fi decontat în fiecare zi de toți românii, pentru că va fi o guvernare care ne va costa din pricina incompetenței și a proastei gestiuni a miniștrilor din acest Cabinet", a mai declarat Nicolăescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 2014
anna
Nicolaescu,cel care a distrus Sanatate,mai e inca in Parlament?Ar trebui alungat cu pietre.
19 dec, 2014
alexandra
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ