Nicuşor Dan: USR va contesta decizia AEP de a nu returna banii cuveniţi pentru campania electorală

| 18 apr, 11:11

Uniunea Salvaţi România va contesta decizia Autorităţii Electorale Permanente de a nu returna către partid cei 640.000 lei pentru campania electorală, din care cea mai mare parte reprezintă donaţiile primite prin platforma "Finanţare Politică" construită de Asociaţia G2 şi plăţi către Google şi Facebook, a anunţat marţi preşedintele USR, Nicuşor Dan.

"Motivul AEP este că toate acestea nu au semnăturile olografe ale donatorilor, Google şi Facebook! Decizia AEP ne întoarce în secolul trecut, într-o perioadă apusă când plăţile electronice erau abia la început şi supuse neîncrederii. Din păcate, acţiunea acestei instituţii - pe care am considerat-o ca având un rol modernizator în procesul electoral - pune sub semnul întrebării, pentru viitor, posibilitatea ca un partid să fie susţinut, prin contribuţii, de către cetăţeni. Şi nu orice fel de cetăţeni, ci chiar segmentul cel mai activ din populaţie, acela care nu are timpul necesar să completeze un vraf de hârtii când există opţiunea globală de a dona, pentru orice cauză, cu un simplu click", a scris Dan, pe Facebook. 

Potrivit preşedintelui USR, "decizia demonstrează că AEP, precum vechii politicieni, nu poate concepe că un partid poate strânge puţini bani de la mulţi donatori şi obligă partidele politice să rămână tributare marilor finanţatori". 

"Ştim foarte bine cât de mult rău a făcut şi face în continuare politicii româneşti această practică. USR nu o va accepta niciodată şi va continua să strângă donaţii prin instrumentele online, chiar cu riscul să nu beneficieze de posibilitatea legală a rambursării sumelor cheltuite în campaniile electorale", a completat Nicuşor Dan. 

El a informat că USR va contesta decizia AEP "pe care o consideră ilegală". 

"Sperăm ca justiţia să facă dreptate nu atât USR, ci miilor de cetăţeni care au donat cu bună-credinţă pentru noi şi cărora le mulţumim. De asemenea, vom face amendamente astfel încât posibilitatea de a face plăţi electronice să fie clarificată în legislaţia în vigoare privind finanţarea partidelor politice", a punctat preşedintele USR.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ