Noapte albă pentru refugiaţii de la Gara de Est din Budapesta

| 02 sep, 08:26

Sute de imigranţi şi-au petrecut noaptea în faţa Gării de Est din Budapesta, unde au protestat faţă de decizia autorităţilor ungare de a-i evacua. Oamenii se plâng că pierd banii pe care i-au dat pe bilete şi sunt nevoiţi să stea în condiţii greu de imaginat. Refugiaţii nu ştiu când sau dacă vor fi lăsaţi să-şi continue călătoria către vest.

Zeci de poliţişti maghiari au păzit intrările către peroanele Gării de Est din Budapesta. Forţele de ordine spun că vor avea voie să urce în trenuri doar cei care au toate documentele de călătorie. Restricţia a fost impusă la doar 24 de ore după ce poliţia a permis celor blocaţi în gară să se îndrepte spre Occident.

Gara de Est din Budapesta a fost evacuată ieri, în jurul prânzului. După această decizie, un protest spontan al refugiaţilor a izbucnit în faţa clădirii.

Locuitorii din Budapesta sunt impresionaţi de drama prin care trec refugiaţii.

„Am fost voluntar în copilărie, în Al Doilea Război Mondial, şi am supravieţuit. Am supravieţuit şi în 1956, dar ce se întâmplă acum în anumite zone, eu nu am mai trăit”, spune o bătrână.

Între timp, autorităţile de la Budapesta caută vinovaţi pentru criza refugiaţilor. Şi au găsit deja. Potrivit ministrului ungar de Externe, comportamentul anumitor lideri comunitari în ceea ce priveşte imigraţia este contrar valorilor europene. În plus, Ungaria consideră că politica impusă în legătură cu cotele de imigranţi nu face decât să încurajeze traficul de persoane.

Ministru ungar: Cotele de imigranţi încurajează traficul

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: „Este un lucru dovedit că anumiţi lideri europeni se comportă contrar valorilor şi intereselor europene în ceea ce priveşte provocările imigraţiei. A devenit la fel de clar că politica bazată pe cote a eşuat pentru că încurajază traficul de persoane şi îi încurajează pe imigranţi să vină spre Europa”.

Peste 140.000 de oameni au trecut anul acesta din Ungaria în Serbia. Autorităţile de la Budapesta spun că nu pot să proceseze un număr atât de mare de cereri de azil.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ