Noi imagini unice din Coreea de Nord, realizate în cadrul unui tur aviatic VIDEO

| 30 oct, 2014

Regimul dictatorial de la Phenian, care se confruntă cu un val de critici tot mai acerb la nivel internațional, încearcă să mai șteargă din imaginea proastă pe care o are Coreea de Nord, prezentând tot mai multe materiale promoționale despre acest stat.

După ce în luna aprilie au permis fotografului singaporez Aram Pan să filmeze străzile capitalei Phenian și să publice imaginile pe internet, autoritățile nord-coreene au mers mai departe, realizând ulterior un film de promovare al capitalei celui mai închis stat din lume.

Același Aram Pan a avut ulterior ocazia unică de a vizita stațiunea de schi de lux a liderului Kim Jong un, deschisă la începutul anului în speranţa că va aduce 5.000 de turişti zilnic şi între 200.000 şi 1 milion de vizitatori anual până în 2016.

Iată însă că Aram Pan a mers mai departe, prezentând miercuri un filmuleț în care a prezentat experiențele sale în timpul unui tur aviatic în țara condusă de Kim Jong un.

Aram Pan a participat la acest tur, organizat de compania Juche Travel dinCoreea de Nord, alături de alți 49 de entuziaști din 13 țări ale lumi.

Citeşte şi: Imagini unice din Coreea de Nord; Cum arată luxoasa stațiune de schi a lui Kim Jong-un FOTO

Fondată în noiembrie 2011, Juche Travel este o companie turistică specializată numai în Coreea de Nord, cu sediul în apropiere de Londra.

Potrivit site-ului firmei, tururile aviatice în ţara lui Kim Jong-un au fost “foarte bine primite de cei pasionaţi de aviaţie”. Coreea de Nord este acum singura ţară din lume unde se poate zbura în siguranţă cu toate aeronavele din era sovietică, mai informează site-ul Juche Travel. Itinerariile tururilor care surează o săptămână le permit clienţilor să zboare cu până la 8 tipuri diferite de aeronave, pe rute internaţionale şi interne.

Aram Pan este un fotografi din Singapore specializat în producţia de panorame. DPRK 360 este un proiect independent prin care Pan vrea să scoată în evidenţă multiplele faţete ale Coreei de Nord prin fotografie şi videoclipuri. „Scopul acestui proiect este să încurajeze înţelegerea ţării şi să descopere misterele care stau ascunse. Printr-o mai bună înţelegere, teama poate fi ştearsă şi se pot naşte prietenii”, scrie fotograful pe site-ul proiectului.

 

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ