Noi modificări pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

| 06 sep, 2013

Ministrul Remus Pricopie plasează între priorităţile noului an şcolar creşterea ponderii mediei la Evaluarea Naţională la 75%, faţă de 50% cât a fost până acum, şi reducerea la 25% a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu.

Pentru ca rezultatele la Bacalaureat să nu mai fie dezastruoase, ministrul doreşte ca pregătirea bacalaureatului să înceapă din prima zi de şcoală şi vrea să introducă simularea bacalaureatului la clasa a XI-a. Totodată, şcolile cu rezultate controversate vor fi verificate.

De asemenea, Pricopie spune că vor fi introduse, din noul an şcolar, controale care vor urmări prezenţa la şcoală, ce se întâmplă în clasă şi modul în care decurge evaluarea. Ministrul precizează că primele controlate, chiar din septembrie-octombrie, vor fi şcolile unde au fost variaţii foarte mari între evaluările la clasă şi Evaluările Naţionale.

Astfel, ministrul a spus că pregătirea pentru examen va începe din 16 septembrie şi se va verifica dacă există în fiecare liceu program de ore suplimentare, meditaţii la şcoală.

"Profesorii care fraudează trebuie să nu mai fie la catedră, iar părinţii interesaţi de fraudarea unui examen trebuie să vadă deserviciul făcut copiilor lor", a adăugat Pricopie, într-un interviu pentru Mediafax.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ