Noi reguli de la UE. Micii vor fi preparaţi după o reţetă impusă

| 12 feb, 2014

Mititeii româneşti au învins. Uniunea Europeană dă liber în continuare celebrilor mici, dar pune condiţii privind modalitatea de preparare a acestora.

Mititeii se vor putea regăsi în continuare pe mesele românilor, după ce autorităţile au reuşit să-i convingă pe oficialii de la Bruxelles că sunt produse tradiţionale.

Iniţial, UE anunţase că va interzice toate produsele alimentare care conţin bicarbonat de sodiu, indiferent din ce ţară provin, pentru a-i proteja pe consumatori. Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii au demonstrat însă că micii care conţin bicarbonat sunt mult mai gustoşi decât cei care nu au în compoziţie acest ingredient controversat.

Astfel, vechea reţetă de preparare a mititeilor se va păstra, dar cu condiţia să nu fie făcuţi din carne de pui dezosată mecanic, care conţine resturi de piele sau oase. Sortimentele de carne permise pentru a intra în amestecul cărnii de mici sunt de porc, de vită, de curcan sau de struţ.

Tag-uri: mici, UE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ