Noi reguli pentru fumători. Iată ce țigări vor dispărea de pe piață

| 03 mar, 2014

În curând, fumătorii vor avea mult mai puţine alegeri de făcut. Ţigările cu arome şi cele subţiri vor dispărea, iar restul se vor vinde în pachete identice, cu avertismente mult mai mari. Aşa speră oficialii uniunii europene să-i convingă pe tineri să renunţe la fumat.

Mai mult, toate pachetele de ţigări vor avea aceeaşi dimensiune stabilită prin lege: 88 milimetri înălţime, 54 milimetri lungime şi 21 lăţime, scrie observator.tv.

Reglementate vor fi şi ţigările electronice. Parlamentarii europeni vor ca acestea să fie considerate produse medicale, dacă sunt folosite pentru renunţarea la fumat. Iar calitatea lor va fi certificată.

În caz contrar vor fi încadrate la produse din tutun. Iar producătorii vor fi nevoiţi să respecte un nivel maxim al concentraţiei de nicotină.

Interesant este că ţigările electronice se transformă în gadgeturi. O companie a dezvoltat o astfel de ţigară dotată cu Bluetooth, boxă audio şi microfon incorporat, care le permite utilizatorilor să răspundă la telefon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ