Norica Nicolai spală pe jos cu familia Antonescu – Vălean

| 26 iun, 2014

Antonescu a pus partidul pe șinele care duc în gara lui Traian Băsescu, iar acest lucru nu este trecut ușor cu vederea de liberalii veritabili. “Ceea ce m-a îngrozit pe mine în atitudinea lui Antonescu a fost acea reacție ‘Ponta, nici nu știi cât o să-l regreți pe Băsescu’”, a mărturisit Nicolai.

Norica Nicolai a afirmat că Crin Antonescu și-a ratat șansa la prezidențiale, trecând partidul de la grupul ALDE la PPE, pentru ca soția lui, Adina Vălean, să obțină o funcție de vicepreședinte al Parlamentului European. Nicolai se situează ferm pe poziții contrare, atât fostului președinte liberal, cât și lui Klaus Iohannis, viitorul președinte.

Vicepreşedinte executiv cu atribuții în relațiile cu grupul ALDE și coordonarea grupului parlamentar din PE, Norica Nicolai a relatat într-o emisiune, miercuri, cum fostul lider al liberalilor a urmărit, după alegerile europene, să obțină un post pentru soția sa în forul de conducere al Parlamentului de la Strasbourg. “Din păcate pentru un preț prea mic”, consideră Nicolai, Antonescu și-a ratat șansa de a conduce partidul și de a candida în alegerile din noiembrie.

Citeşte şi: Liderul ALDE șterge pe jos cu PNL: Vând partidul corupților lui Băsescu


Fiind unul dintre liberalii cu cele mai solide legături în grupul ALDE, Nicolai îl identifică și pe Frunzăverde ca fiind responsabil pentru schimbarea bruscă de orientare și negocierea proastă a PNL-ului în grupurile politice din PE, care nu a concretizat niciun fel de beneficii pentru partid, ci doar avansarea în rang a Adinei Vălean.


Surpriza vine, însă, tot de la Antonescu, care a negociat funcția de vicepreședinte pentru Adina Vălean și cu liderul ALDE, Guy Verhosftadt: “Guy Verhofstadt mi-a spus clar că domnul Antonescu i-a cerut același lucru pentru soția domniei sale și astăzi, PPE a propus-o pe doamna Vălean vicepreședinte al PE.” Doctrina conta prea puțin pentru Antonescu, care era interesat în primul rând de cariera soției în viitorul mandat al PE.

Citeşte şi: Congres PNL. Înţelege PNL că se aliază cu slugoii lui TRAIAN BĂSESCU?

Pe lângă criticarea greșelii de a trece la grupul popularilor, Nicolai condamnă și voluptatea cu care liberalii se aruncă acum în brațele partidului lui Blaga, Videanu și Anastase. Întrebată dacă este de acord cu fuziunea, aceasta a răspuns: "Categoric nu! Pot discuta despre o înțelegere, dar aceasta înțelegere nu face decât sa amestece problemele majore ale clasei politice românești". Pentru vicele liberalilor, este o lipsă de decență să te asociezi cu PDL, un partid “care a făcut foarte mult rău României”, iar fuziunea ar echivala cu compromiterea valorilor PNL.

“Nu mai îmi doresc oameni care să eșueze, nu-mi doresc oameni care să demisioneze”, l-a atacat Nicolai pe Crin Antonescu, pe care îl acuză că a intrat în politica mare în 2009 trâmbițând un “alt fel de politică”, doar ca să eșueze acum în “mlaștina politicii balcanice”.

Antonescu a pus partidul pe șinele care duc în gara lui Traian Băsescu, iar acest lucru nu este trecut ușor cu vederea de liberalii veritabili. “Ceea ce m-a îngrozit pe mine în atitudinea lui Antonescu a fost acea reacție ‘Ponta, nici nu știi cât o să-l regreți pe Băsescu’”, a mărturisit Nicolai. Însă nici ea nu a fost într-atât de “îngrozită”, încât să iasă din partid sau să susțină Grupul de Inițiativă al lui Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, Nicolai va candida și pentru un nou mandat de vicepreședinte PNL la Congres, așa că, deși acum spală pe jos cu Antonescu și Vălean, în timp aceasta ar putea găsi calea de mijloc cu viitorul șef al PNL, Iohannis, și, de ce nu, poate și cu Traian Băsescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpi
Antonescu a fost şi este o mare deziluzie. Şantajat fiind de Băsescu pe tema morţii soţiei sale, dar şi faptul că boala sa anorexică a ajuns în faza de isterie, a impus PNL-ului să trădeze ALDE deoarece preşedintele acestuia nu i-a promis cu fermitate că o propune pe Vălean ca vice, în schimb cei de la PPE i-au asigurat un post călduţ care să suplinească ieşirea lui pe tuşă.
Manifestările lui bolnave faţă de Ponta sunt într-adevăr urmare ale bolii sale care l-ar împiedica să fie preşedinte, iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ar fi fost unul isteric într-o fază mai gravă decât istericul insomniac, Băsescu; amândoi, şi el şi Băsescu suferă de boli ale somnului. Băsescu a găsit un paliativ - veşnica ebrietate, în schimb pentru anorexie=adormire instantanee, Antonescu nu a găsit.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ