NOUL COD FISCAL: SANCŢIUNI mai dure pentru contribuabili din 2016

| 25 noi, 16:39

Noul Cod de procedură fiscală aduce modificări suplimentare din 2016, pe lângă noutățile din Codul fiscal, potrivit Realitatea.net.

Dobânzile și penalitățile pentru întârzierea la plata taxelor vor fi reduse cu 40% din 2016, potrivit noului Cod de procedură fiscală, în schimb vor fi majorate cu 55% cele pentru impozitele declarate greșit sau depistate de inspectorii fiscali ca nedeclarate.

Însă, dobânzile datorate de stat pentru sumele pe care contribuabilii le au de recuperat de la buget vor fi diminuate cu o treime, scrie Profit.ro.

Astfel, conform noului Cod de procedură fiscală, din 2016, nivelul total al accesoriilor – dobândă de întârziere, penalitate de întârziere și penalitate de nedeclarare – va ajunge la 40,15% față de 18,25%, în prezent.

Totuși, legea face distincție între taxele plătite cu întârziere pentru care accesoriile vor fi de 10,95% și cele declarate eronat sau nedeclarate și stabilite ca urmare a unei inspecții fiscale care vor fi de 40,15%.

Cum se modifică dobânzile și penalitățile. Practic, în acest moment, se achită dobânda de întârziere de 10,95% pe an și penalitatea de întârziere de 7,3% . De anul viitor, dobânda de întârziere va scădea la 7,3% pe an, iar penalitatea de întârziere va fi redusă la 3,65% pe an. La acestea se va adăuga penalitatea de nedeclarare de 29,2% pe an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ