Noul PNL și Codul Fiscal sau incapacitatea de schimbare politică reală

| 23 feb, 19:31

Mare parte a măsurilor fiscale propuse de guvern sunt catalogate ca fiind de dreapta și cu toate astea PNL le contestă dintr-un simplu motiv: tot ce vine de la Guvernul Ponta e rău și trebuie respins.

Guvernul a venit cu noi coduri fiscale ȋn care sunt prevăzute o serie de măsuri fără precedent ȋn România: scăderea TVA de la 24% la 20%, scăderea TVA la 9% la carne, pește, legume și fructe, scăderea cotei unice la 14%, scăderea accizei la combustibili și multe altele.

Mare parte a măsurilor sunt catalogate ca fiind de dreapta și cu toate astea PNL le contestă dintr-un simplu motiv: tot ce vine de la Guvernul Ponta e rău și trebuie respins. Adică, PNL vrea război ȋn loc de o abordare constructivă și fac opoziție de dragul opoziției, fiind chiar ȋn contradicție cu ceea ce pretind că este doctrina lor. Ȋn schimb mediul de afaceri a primit cum nu se putea mai bine noile coduri.

Analistul economic Moise Guran a salutat noile măsuri din Codul fiscal pe care le-a catalogat a fi ultraliberale. Acesta a apreciat faptul că pentru prima dată există și o simulare pe toate categoriile, nu numai din perspectiva impactului bugetar, ci şi din perspectiva impactului asupra economiei.

Ȋn schimb, liberalii au ȋnceput să conteste noul cod fiscal, ȋn loc să vină cu o abordare constructivă. Copreședinta PNL Alina Girghiu a spus că „atât timp cât nu există o proiecție a veniturilor bugetare, avem de-a face cu un nou număr de magie propagandistică”.

Tot Moise Guran ȋi atrage atenția doamnei Gorghiu că este ȋn eroare și că face opoziție de dragul opoziției. „Proiecţia bugetară multianuală a fost trimisă în Parlament în decembrie, odată cu întârziatul buget pe 2015, pe care totuşi Parlamentul l-a votat. Deci, poate n-aţi citit presa aia mai fără poze şi can-canuri, dar măcar citiţi ce vă vine în Parlament, unde votaţi? Sau, dacă eşti în Opoziţie, votezi “NU” din principiu, fără să mai citeşti ce votezi?”

Indiferent de abordarea neserioasă a liberalilor, măsurile din noul Cod fiscal sunt cele cu adevărat importante pentru că ele pot contribui la dezvoltarea României. Mai mult, acest cod fiscal a fost făcut serios, cu calcule de impact al măsurilor anunțate. Să sperăm că și cei din PNL se vor trezi și vor face o opoziție serioasă, implicându-se ȋntr-o dezbatere onestă și deschisă pe un proiect de lege care poate duce țara noastră la un nou nivel.

Citeşte şi: Ce măsuri din noul Cod Fiscal ar putea intra ȋn vigoare mai devreme

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 21:58
Aurel
Politica se face pentru binele tarii nu al partidului
D-na Gorghiu, d-le Blaga, Politica-n orice tara cu adevarat democratica se face pentru binele poporului care a dat votul indiferent ca au votat impotriva sau pentru patidul ce face politica. Din pacate daca afirmatia d-lui Guran este adevarata, ca nu ati citit, ce ati votat in parlament, va arunca partidul intr-un con de umbra. Poporul roman nu ia bani din consiliile de administratie, nu au salarii de politicieni, preturi mici la bufetul parlamentului, diurne cand merg in alte localitati, cazari peste noapte, benzina, masina si sofer la scara, poporul roman plateste toate acestea si are nevoie de o relaxare a preturilor. Dece-i opriti acest drept cand, toate cheltuielile dumneavoastra si a partidelor poporul le plateste? Chiar sunteti chititi, sa nu dati votul? Chiar credeti ca poprul a uitat de taierile salariale, de amputarile de pensii? Pe zi ce trece micsorati incredere si capitalul politic adus de d-l Presedinte al Romaniei, d-l Kaus Iohannis il luati de la dansul si PNL si-l redirectionati catre PSD. Ati vazut ca romanii din tara si din diaspora au inversat procentul intre doua tururi de scrutin ale aceleeasi alegeri.
Dece nu ar corecta situatia daca vad ca PNL se opune relaxarii economice si mai ales a salariilor si preturilor. Romanii asteapta de la PNL masuri asemanatoare ca cele prezentate de Guvern. Chiar nu va pasa de romani? Am vazut ca la Cotroceni d-l Iohannis mustruluieste ziaristi ca au intarziat 5 minute. Pe dumneavoastra, pe PNL cum trebuie sa va abordeze, ca vreti, sa intarziati implementarea unor masuri de relaxare si relansare economica, salariala si de preturi pentru romanii care v-au dat votul?
Pana acum, aproape nu a fost iesire-n media, fara sa nu va dati cu stangu-n dreptu. Nimeni nu-i de neinlocuit, si oricine greseste plateste, intr-o forma sau alta. Nimeni nu-i mai presus de lege.
Luati in calcul ca Justitia este sincronizata si functioneaza iar romanii din diaspora pot face minuni pe termen scurt. Sunt peste 3,5 milioane d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ