Noul prezentator al emisiunii Top Gear își vinde o parte din colecția de mașini clasice

| 12 aug, 21:35

Chris Evans, primul prezentator confirmat pentru următorul sezon al emisiunii Top Gear, vinde 13 mașini din propria colecție. Specialiștii estimează că acestea valorează 11 milioane de lire sterline.

Chris Evans, primul prezentator confirmat din noua echipă a emisiunii Top Gear, va pune la vânzare 13 mașini clasice din colecția sa în cadrul unei licitații. Lotul de 13 vehicule include șase modele clasice Ferrari și mai multe modele rare. Specialiștii în licitații estimează că valoarea cumulată a vehiculelor puse la vânzare este de 11 milioane de lire sterline, echivalentul a 15 milioane de euro. Prezentatorul emisiunii Top Gear își propune să împrospăteze colecția sa de mașini clasice, iar o parte din încasările rezultate în urma vânzării vor fi donate unei asociații caritabile dedicate copiiilor nevoiași.

Cel mai scump model pus la vânzare de Chris Evans este un Ferrari 275 GTB/6C Alloy din 1966. Acesta iese în evidență prin caroseria sa din aliaj realizată de carosierul Scaglietti. Valoarea unui asemenea model este situată între 3.6 și patru milioane de euro. Mașina respectivă este valoroasă pentru colecționari și pentru că are postul de conducere pe partea dreaptă, o configurație mai rară pentru modelele Ferrari ale vremurilor.

Analiștii citați de cei de la Telegraph notează faptul că modelele Ferrari puse la vânzare de Bonhams, casa de licitații care se ocupă de colecția lui Evans, ar putea să fie vândute pentru sume mai mari decât estimările inițiale. Acest lucru se întâmplă adesea cu modelele italiene clasice, în special cu Ferrari-urile, iar faptul că acestea au fost deținute de o celebritate le face și mai valoroase pentru colecționari. Celelalte modele vândute de Chris Evans în această licitație sunt: un Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider din 1971, un Ferrari 250 GT/L Lusso, un Ferrari 275 GTS Spider din 1965, un Ferrari 250 SWB din 1963 (replică), un Ferrari 328 GTS din 1989, un Jaguar XK120 Roadster cu caroserie din aliaj, o replică de Jaguar XKSS din 1967, un Jaguar XK150 din 1959, un Daimler Dart SP250 din 1964 – o fostă mașină de poliție, un Fiat 127 Abarth din 1983 și o replică din 1936 a mașinii din filmul Chitty Chitty Bang Bang.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ