În calendarul Creştin-Ortodox pe 2014 au fost introduse NOI sărbători

| 07 noi, 2013

BOR a prezentat deja calendarul creştin ortodox  pentru anul 2014, în trei formate: foaie (de perete), file (tot de perete) și agendă. Apar și noi sărbători.

"În acest an, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a introdus câteva elemente noi - a declarat PS Ioachim. Astfel, începând cu 2014, în calendarul creștin-ortodox apar în premieră date importante precum Ziua Națională a Familiei ce se va prăznui duminică, 11 mai, Duminica românilor migranți - 17 august - ori Ziua rugăciunii pentru mediu ce va coincide cu începutul anului bisericesc", anunţă un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, citat de B365.ro.

De asemenea, în calendarul Creştin Ortodox 2014 apar şi zilele de post si posturile de peste an, zilele in care nu se savârseste Sf. Liturghie, zilele in care nu se fac nunti in 2014 si 2015, pentru cei care vor sa-si pregateasca nunta din timp.

PS Episcop a făcut un apel către credincioși să-și procure calendarul creştin ortodox 2014 de la parohiile de care aparțin ori de la magazinele autorizate ale Arhiepiscopiei pentru a evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea și aprobarea Sfântului Sinod.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ