NU AI FI CREZUT! Cum se pot REPARA cariile SINGURE

| 02 iun, 2014

O terapie cu laser, noninvazivă, ar putea schimba radical tot ceea ce înseamnă servicii medicale dentare, dar chiar și medicina regenerativă, în general.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au reușit să demonstreze pentru prima oară abilitatea luminii laser de joasă frecvență de a stimula celulele stem din organism pentru a regenera țesut, conform studiului publicat în jurnalul Science Translational Medicine.

Echipa condusă de David J. Mooney, profesor de bioinginerie, a folosit un laser de joasă frecvență pentru a determina celule stem să formeze dentină, țesutul cel mai tare și voluminos din structura dintelui, și care este similar țesutului osos. Efectele au fost observate la 12 săptămâni de la aplicarea tratamentului, la șoarecii de laborator.

Până în prezent, eforturile depuse în munca de regenerare celulară au presupus ca cercetătorii să izoleze celulele stem din organism, să le manipuleze în laborator, după care să le introducă la loc în organism. Tehnica lui Mooney este mai simplă și va trece mai repede de toate „ițele” regulatorii, pentru a ajunge în mâna medicilor practicanți.

Încă din anii 1960, când a început să fie folosit laserul, medicii au strâns dovezi despre cum ar putea lumina de joasă frecvență să stimuleze tot felul de procese biologice, inclusiv reîntinerirea epidermei și stimularea creșterii părului. Interesant a fost să se descopere că același laser putea fi folosit și la stimularea creșterii părului, cât și la distrugerea lui, în funcție de cum era folosit de medici.

Prin urmare, efectele laserelor de joasă frecvență au fost inconsistente. Noul studiu marchează prima dată când cercetătorii au reușit să înțeleagă cum funcționează aceste tratamente la nivel molecular, punând bazele pentru viitoare protocoale de folosire a acestor tratamente pentru regenerarea țesuturilor și vindecarea rănilor.

 

Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ